Finance Recruitment - Finansiell redovisningsekonom till AFA Försäkrings Kapitalförvaltning

Finansiell redovisningsekonom till AFA Försäkrings Kapitalförvaltning

Trivs du i en bred finansiell redovisningstjänst och lockas av att få använda hela din kompetens? Vill du utvecklas inom ett företag som gör skillnad? Då kan du vara den vi söker!

Som finansiell redovisningsekonom inom avdelningen finansadministration erbjuds du en bred roll och blir en del av en grupp medarbetare som arbetar med värdepappersadministration och förvaltning av finanssystemet SimCorp Dimension. Du blir ansvarig för den finansiella redovisningen och delaktig i rapporteringsprocesserna. Avdelningen består av 7 medarbetare och du rapporterar till chefen för Finansadministration.

Vad du kan förvänta dig

Dina huvudsakliga ansvarsområden omfattar redovisningsansvar för kapitalförvaltningens placeringstillgångar, redovisningsförändringar, samordning av enhetens delar i årsredovisningen samt delaktighet i upprättandet av flertalet noter.

Du kommer ansvara för styrelserapportering vidare är du också delaktig i vår myndighetsrapportering. I tjänsten ingår även medverkan vid revision samt deltagande i relevanta förändringsprocesser inom avdelningen som påverkar redovisning och rapportering. Du ansvarar för redovisningen vid implementationen av nya finansiella instrument.

Klicka här för att se filmen där Per berättar om hur det är att jobba på Kapitalförvaltningen

Vad vi förväntar oss av dig

Du har en akademisk examen med ekonomisk/finansiell inriktning. Vi söker dig som har goda kunskaper om finansiella instrument samt yrkeserfarenhet från kapitalförvaltning, revisionsbyrå eller liknande. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift och du har god erfarenhet av finanssystemet SimCorp Dimension.

Arbetet innebär kontakt med flertalet specialister inom kapitalförvaltningen varpå samarbete och kommunikation är viktigt. Som person är du kvalitetsmedveten, engagerad, strukturerad och van att ta eget ansvar.

Detta kan AFA Försäkring erbjuda dig

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en bred roll och ta ett stort ansvar. Kapitalförvaltningen inom AFA Försäkring består av 65 personer och vi förvaltar ett kapital på cirka 200 miljarder kronor. Målet är att förvalta kapitalet så att vi långsiktigt maximerar avkastning, givet de av styrelsen beslutade riskmandaten. Vi är stolta över att vara en av Sveriges ledande kapitalförvaltningar.

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete och ser kompetensutveckling som en naturlig del i företagets och medarbetarens vardag. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och erbjuder goda friskvårdsmöjligheter.
Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här: Klicka här för att se filmen.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Välkommen med din ansökan

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johan Junggren, 0763-165168, johan.junggren@financerecruitment.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senaste den 1/3. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Sök via länken här.

AFA Försäkrings fackliga företrädare är:
FTF facket för försäkring och finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om AFA Försäkring

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,7 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook.
Snabba fakta
Företag
AFA Försäkring
Ort
Stockholm
Anställningstyp
Permanent
Ansök direkt här

Ansvarig konsult

Jelena Kitanovic

Senior rekryteringskonsult, specialist på rekrytering inom bank & finans.

0700105906

jelena.kitanovic@financerecruitment.se

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller
?>
  • Dra filer hit eller

Ansök direkt i mobilen

Påbörja din ansökan genom att fylla i uppgifterna nedan.