Finance Recruitment - Investment Professional - Onoterade Bolag

Investment Professional - Onoterade Bolag

Nordstjernan söker en Investment Professional med fokus på onoterade bolag

Vi förstärker vår investeringsorganisation och söker en Investment Professional med fokus på onoterade bolag. Nordstjernan är en aktiv, professionell och långsiktig ägare som arbetar med kommersiella och finansiella frågeställningar för att skapa en god värdeutveckling. Vi har en stark företagskultur av långsiktighet samtidigt som vi tror att det är viktigt att agera snabbt och med beslutsamhet.

Vi erbjuder dig unika möjligheter att arbeta med att generera och analysera investeringsmöjligheter, driva förvärvsprocesser, utarbeta ägarplaner samt att stödja styrelser och bolagsledningar i våra bolag. Vi erbjuder goda möjligheter till utveckling med stort personligt ansvar från dag ett. Du kommer att få uppleva olika affärsmiljöer då vi arbetar nära våra bolag varav merparten har internationella verksamheter. Genom ditt arbete kommer du att etablera ett brett nätverk inom näringslivet.

Vi söker nu dig som är driven, nyfiken och analytisk med ett genuint intresse för investeringar, företagsutveckling och affärer.

Din profil

  • Civilekonom och/eller civilingenjör med mycket goda studieresultat
  • 1-4 års arbetslivserfarenhet från exempelvis investeringsverksamhet, investmentbank, strategikonsult eller motsvarande roller
  • Flytande i svenska och engelska

Vi tror att du som person är

  • Resultatorienterad, strukturerad och analytiskt driven
  • Självständig och mogen med stor integritet
  • Ambitiös och nyfiken med starkt driv, en vilja att ifrågasätta och en god kommunikationsförmåga
  • Socialt utåtriktad med förmåga att bygga relationer i olika miljöer och sammanhang

Du kommer att ingå i vårt team om tio personer som idag arbetar med onoterade bolag. Din arbetsplats kommer att vara i Nordstjernanhuset vid Stureplan i Stockholm och du kommer att rapportera till affärsområdesansvarig Onoterat för Nordstjernan.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Finance Recruitment. Sök tjänsten med CV genom att klicka på ansök-knappen. Urvalsprocessen sker löpande med sista ansökningsdatum den 15 mars. Har du frågor är du välkommen att kontakta Eoin Laird på Finance Recruitment, telefon +46 735 13 90 24 alt. eoin.laird@financerecruitment.se.

Nordstjernan är ett investeringsföretag vars affärsidé är att som aktiv ägare skapa långsiktig värdetillväxt. Strategin är att aktivt äga och utveckla bolag med huvudkontor i Norden genom att tillföra kompetens och kapital. Vi är organiserade i tre affärsområden: ”Noterade innehav” som är inriktat på investeringar i börsnoterade bolag, ”Onoterade innehav” som fokuserar på investeringar i onoterade bolag och ”Kreditinvesteringar” som investerar i högavkastande företagslån, obligationer och preferensaktier i såväl noterade som onoterade bolag. Vi har idag ett substansvärde om ungefär 30 miljarder kronor och ett investeringsutrymme om cirka 5 miljarder kronor. Nordstjernans huvudägare är Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelser. Stiftelsen arbetar med att främja forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Läs mer om Nordstjernan på www.nordstjernan.se.

Snabba fakta
Företag
Nordstjernan
Ort
Stockholm
Anställningstyp
Permanent
Ansök direkt här

Ansvarig konsult

Eoin Laird

VD, grundare och partner, specialist på rekrytering inom bank & finans.

0735139024

eoin.laird@financerecruitment.se

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller
  • Dra filer hit eller