Finance Recruitment - Investment Professional - High Yield/Private Debt

Investment Professional - High Yield/Private Debt

Nordstjernan söker en Investment Professional med fokus på högavkastande kreditinvesteringar

Vi förstärker vår investeringsorganisation och söker en exceptionell och motiverad individ till vårt team med fokus på högavkastande kreditinvesteringar.

Vi erbjuder dig unika möjligheter att arbeta med att generera och utvärdera investeringsmöjligheter, samt driva, följa upp och portföljhantera investeringar.

Vi erbjuder goda möjligheter till utveckling med stort personligt ansvar från dag ett.

Vi söker nu dig som är driven, nyfiken och analytisk med ett genuint intresse för investeringar, affärer och finansmarknaden.

Din profil

  • Civilekonom och/eller civilingenjör med mycket goda studieresultat
  • 1-4 års arbetslivserfarenhet från exempelvis investeringsverksamhet, investmentbank, strategikonsult eller motsvarande roller
  • Flytande i svenska och engelska

Vi tror att du som person är

  • Resultatorienterad, strukturerad och analytiskt driven
  • Självständig och mogen med stor integritet
  • Ambitiös och nyfiken med starkt driv, en vilja att ifrågasätta och en god kommunikationsförmåga
  • Lagspelare och socialt utåtriktad med förmåga att bygga relationer i olika miljöer och sammanhang

Du kommer att ingå i ett mindre men växande team som idag arbetar med högavkastande kreditinvesteringsmöjligheter på både primära och sekundära marknaden. Din arbetsplats kommer att vara i Nordstjernanhuset vid Stureplan i Stockholm och du kommer att rapportera till affärsområdesansvarig för Kreditinvesteringar på Nordstjernan.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Finance Recruitment. Sök tjänsten genom att klicka på ansök-knappen. Urvalsprocessen sker löpande med sista ansökningsdatum den 15 mars. Har du frågor är du välkommen att kontakta Nahrin Anbratt på Finance Recruitment, telefon 0704-980274 alt. nahrin.anbratt@financerecruitment.se.

Nordstjernan är ett investeringsföretag vars affärsidé är att som aktiv ägare skapa långsiktig värdetillväxt. Strategin är att aktivt äga och utveckla bolag med huvudkontor i Norden genom att tillföra kompetens och kapital. Vi är organiserade i tre affärsområden: ”Noterade innehav” som är inriktat på investeringar i börsnoterade bolag, ”Onoterade innehav” som fokuserar på investeringar i onoterade bolag och ”Kreditinvesteringar” som investerar i högavkastande företagslån, obligationer och preferensaktier i såväl noterade som onoterade bolag. Vi har idag ett substansvärde om ungefär 30 miljarder kronor och ett investeringsutrymme om cirka 5 miljarder kronor. Nordstjernans huvudägare är Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelser. Stiftelsen arbetar med att främja forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Läs mer om Nordstjernan på www.nordstjernan.se.

Snabba fakta
Företag
Nordstjernan
Ort
Stockholm
Anställningstyp
Permanent
Ansök direkt här

Ansvarig konsult

Nahrin Anbratt

Rekryteringskonsult, specialist på rekrytering inom bank & finans.

0704980274

nahrin.anbratt@financerecruitment.se

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller
  • Dra filer hit eller