Finance Recruitment - Finansiell redovisningsekonom till AFA Försäkrings Kapitalförvaltning

Finansiell redovisningsekonom till AFA Försäkrings Kapitalförvaltning

Trivs du i en bred finansiell redovisningstjänst och lockas av att få använda hela din kompetens? Vill du utvecklas inom ett företag som gör skillnad? Då kan du vara den vi söker!

Som vår finansiella redovisningsekonom ingår du i en grupp med 5 medarbetare som arbetar med systemförvaltning och annan rapportering där ditt ansvar blir att ansvara för att sköta den finansiella redovisningen och vara delaktig i rapporteringsprocesserna.

Vad kan du förvänta dig?

Dina huvudsakliga ansvarsområden omfattar redovisningsansvar för kapitalförvaltningens placeringstillgångar, implementering av redovisningsförändringar samt samordning av kapitalförvaltningens olika delar i årsredovisningen.

Du kommer att ansvara för styrelserapportering och vara delaktig i vår myndighetsrapportering. I tjänsten ingår även kontakter med våra revisorer samt deltagande i de förändringsprocesser inom avdelningen som påverkar redovisning och rapportering. Du ansvarar till exempel för redovisningsfrågorna vid implementation av nya finansiella instrument.

Klicka här för att se filmen där Per berättar om hur det är att jobba på Kapitalförvaltningen
 

Vad vi förväntar oss av dig?


Du har en akademisk examen med ekonomisk/finansiell inriktning. Vi söker dig som har goda kunskaper om finansiella instrument samt yrkeserfarenhet från en liknande roll inom kapitalförvaltning, revisionsbyrå eller liknande. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift och du har god erfarenhet av finans- och informationssystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av Simcorp Dimension.

Arbetet innebär kontakt med flertalet specialister inom kapitalförvaltningen varpå samarbete och kommunikation är viktiga egenskaper. Som person är du kvalitetsmedveten, engagerad, strukturerad och van att ta eget ansvar.

Detta kan AFA erbjuda dig

Hos oss får du möjligheten att arbeta i en bred roll med stort eget ansvar. Kapitalförvaltningen inom AFA Försäkring består av 70 personer och vi förvaltar ett kapital på drygt 200 miljarder kronor. Våra portföljer innehåller aktier, räntebärande värdepapper, fastigheter, valutor och alternativa tillgångar. Målet är att förvalta kapitalet så att vi långsiktigt maximerar avkastning, givet de av styrelsen beslutade riskmandaten. Vi är stolta över att vara en av Sveriges ledande kapitalförvaltningar.

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete och ser kompetensutveckling som en naturlig del i företagets och medarbetarens vardag. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och erbjuder goda friskvårdsmöjligheter.
Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här: Klicka här för att se filmen.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!
 

Välkommen med din ansökan

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jelena Kitanovic, 070 – 010 59 06, jelena.kitanovic@financerecruitment.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senaste den 6/12. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


AFA Försäkrings fackliga företrädare är: Förena , Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om AFA Försäkring

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,7 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se.

Följ oss gärna via LinkedIn eller Twitter .

Quick facts
Company
AFA Försäkring
City
Stockholm
Employment type
Permanent
Apply directly here

Owner

Jelena Kitanovic

Senior rekryteringskonsult, specialist på rekrytering inom bank & finans.

0700105906

jelena.kitanovic@financerecruitment.se

Please complete the form and upload your CV.
  • Drop files here or
    Accepted file types: pdf.
?>
  • Drop files here or
    Accepted file types: pdf.

Apply directly from your phone

Begin your application by completing the form below.