Tips till konsulter

Så här hittar du ditt drömuppdrag

  • Kontakta oss för ett generellt möte. Vi vill gärna lära känna dig genom ett personligt möte. Vad har du gjort tidigare och vad du vill göra framöver? När vi vet vad du brinner för kan vi snabbt kontakta dig när ett uppdrag som passar dig dyker upp. De flesta av våra uppdrag annonseras inte utan tillsätts till de konsulter som finns i vårt nätverk. Därför är det personliga mötet viktigt.
  • Håll oss uppdaterade om var du befinner dig och när ditt nuvarande uppdrag tar slut. Då kan vi lättare matcha dig med nya uppdrag när du blir tillgänglig.
  • Ta reda på så mycket information som möjligt om vad det innebär att vara konsult. Vill du arbeta utifrån ditt egna bolag eller vill du vara anställd som konsult? Om du vill arbeta utifrån ditt egna bolag, ta reda på information om vilken bolagsform som passar dig, vad som gäller för F-skatt och vilken typ av ansvarsförsäkring du bör ha.
  • Gå med i vår LinkedIn-grupp för att ta del av fler uppdrag än de som annonseras på vår hemsida.

Att tänka på när du är på uppdrag

  • Leverera resultat direkt. Det är stor skillnad på att vara anställd och att vara konsult. Som konsult förväntas du leverera resultat omgående, utan samma uppstartstid som en vanlig anställd. Var därför noga med att bara ta dig an uppdrag som du vet att du är kvalificerad till från början, så att du kan bidra direkt. Du representerar inte bara oss gentemot vår kund utan också dig själv. Som konsult är du ditt eget varumärke.
  • Var oberoende. Som konsult blir du ofta anförtrodd saker då du ses som en neutral person. Var noga med att inte lägga dig i interna konflikter utan agera så opartiskt som möjligt.
  • Håll en nära kontakt med den som har förmedlat ditt uppdrag. Som konsult är du ofta i behov av att ventilera dina tankar med någon och då är vi som förmedlare ett bra bollplank. Vi har varit med om många olika scenarier och kan därmed komma med feedback och råd.
  • Utvärdera varje uppdrag utifrån vad du kan bidra med och vad du kan lära dig. Kanske har du haft en liknande roll men i en annan bransch? Eller tvärtom?

Hittar du inget jobb som passar dig?

Skicka gärna in ditt CV ändå. Vi träffar regelbundet kandidater för intervjuer på generell basis.
Skicka in ditt CV här

Du hittar fler jobb på Talent Recruitments webbplats

Följ oss i sociala medier och få tips om nya jobb direkt.
FACEBOOKLINKEDIN

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller