Finance Recruitment - Financial Analyst till växande Plantagen

Financial Analyst till växande Plantagen

Vi söker nu för vår kund Plantagens räkning en kommunikativ och strukturerad Financial Analyst. I rollen kommer du att arbeta med ett helhetsansvar över att analysera den svenska och finska marknaden. Du har ansvar över att bidra med olika verktyg och KPI:er för rapportering till ägare och styrelse vilket kräver att du har en gedigen kompetens och erfarenhet inom området. Då bolaget befinner sig i en föränderlig miljö behöver du vara flexibel i ditt arbetssätt och inställning samt se förändringar som något inspirerande. Du kommer att arbeta nära Manager Group Financial Performance & Analysis och ha flera kontaktytor med andra ekonomer i koncernen samt Operation managers. Rollen är belägen i Barkaby och du kommer att rapportera till Manager Group FP & A.

Arbetsbeskrivning
 • Stödja den operativa organisationen för att förbereda budget, prognos och uppföljning av den operativa verksamheten
 • Förbättra företagskunskapen i organisationen och göra det möjligt för organisationen att fatta faktabaserade beslut
 • Veckovis rapportera till ledning och månatligen rapportering av försäljningsresultatet
 • Analys av Opex, Capex och stöttande vid analys av working capital i Sverige och Finland
 • Implementera och effektivisera rapporteringsmallar, processer och tidtabeller för budgetering, prognos och rapportering till ledningen, tillsammans med koncernens finansteam
Profilbeskrivning
 • Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 3–5 års erfarenhet av kvalificerad Controlling
 • Du skall ha arbetat med rapportering eller redovisning mot en koncern, har stor vana av projekt, samt ha vana av att arbeta mot tuffa deadlines inom en internationell koncern, gärna inom detaljhandel
 • Du är van vid att ha flera kontaktytor inom ekonomiorganisationen och du har via din arbetserfarenhet skapat dig en gedigen förståelse för finansiell analys och vikten av smart planering
 • Du är en stark användare av Excel och PowerPoint och har erfarenhet av ERP och andra rapporteringssystem
 • Du kommunicerar obehindrat, i tal och skrift, både på svenska och engelska
Personliga egenskaper
Vi söker en strukturerad, analytisk och proaktiv person som är som är uppmärksam på detaljer. För att lyckas i tjänsten som Financial Analyst är det viktigt att du är självgående och kan ifrågasätta siffror och resultat i det dagliga arbetet. Du är bevandrad och bekväm med att kunna arbeta med redovisningsfrågor i detalj men också kunna se ett större rapporteringsflöde ur ett helikopterperspektiv. Du ser ett stort värde i att implementera och effektivisera processer och arbetssätt. Du trivs att arbeta i team med andra och har en hög integritet. Under stressade situationer ser du tydligt var din insats bör prioriteras.

Om Plantagen
Plantagen grundades 1986 och är en ledande detaljhandelskedja för växter och växttillbehör i Norden (Norge, Sverige och Finland). Gruppen säljer ett brett sortiment av växter för trädgård, balkong och inomhus inkl. snittblommor samt tillbehör till växter och närliggande produkter.
Plantagen hade 144 butiker vid utgången av April 2019: 81 i Norge, 48 i Sverige och 15 i Finland. Under 2017 förvärvade Plantagen också Saba Blommor, en grossist för växter till dagligvaruhandeln i Sverige. Inköp och logistik är centralt för Plantagen som har en modell för direkta köp från odlare med fokus på kvalitet, effektivitet och förnyelse. Plantagen har sedan 2013 fokuserat verksamheten alltmer på växtsortimentet och reducerat övriga produktkategorier och utvecklat butikskoncepten för att ge en bättre upplevelse och större närhet till kunderna.
Moderbolaget i Plantagen-koncernen (Plantasjen Holding AS) är registrerat i Norge, men stora delar av koncernledningen är placerad i Barkarby, Järfälla. Plantagen ägs av Ratos.
Plantagen omsatte 2018 ca 4,0 BNOK, gjorde en vinst (EBITDA) om ca 230 MNOK och hade under året knappt 1.200 anställda (FTE).


Är du intresserad av denna roll, ansök redan idag. Ansök via ”ansök-knappen”, urvalet sker löpande.

Sökord: Ekonomi, Stockholm, Financial Analyst, Senior Group Business Controller, Group Controller, Business Controller, Financial Reporting, Controller
Snabba fakta
Företag
Plantagen
Ort
Järfälla
Anställningstyp
Permanent
Ansök direkt här

Ansvarig konsult

Johan Junggren

Senior rekryteringskonsult, specialist på rekrytering inom ekonomi.

0763165168

johan.junggren@financerecruitment.se

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
 • Dra filer hit eller
 • Dra filer hit eller