Finance Recruitment - Chef värdepappersadministration inom Kapitalförvaltningen på AFA Försäkring

Chef värdepappersadministration inom Kapitalförvaltningen på AFA Försäkring

Vill du utvecklas inom ett företag som gör skillnad? Har du ett genuint intresse för utveckling- och ledarskapsfrågor? Då kan du vara den vi söker!

Värdepappersadministrationen (VPA) är en viktig och central avdelning inom Kapitalförvaltningen som för närvarande befinner sig i en spännande förändringsfas avseende automatisering och effektivisering.

Med anledning av detta söker vi nu en person som kan axla en bred och ansvarsfull roll som chef för värdepappersadministrationen. Teamet består av 4 medarbetare samt du själv som rapporterar direkt till chefen för Kapitalförvaltning.

Vad du kan förvänta dig
Som Chef för värdepappersadministrationen ansvarar du för det dagliga operativa arbetet samt en pågående effektivisering och utveckling av värdepappersadministrationens arbetsrutiner och processer.
I din roll ansvarar du för att säkerställa VPA huvudsakliga ansvarsområden och processer vilka i huvudsak omfattar:

  • Administrationen av ingångna affärer, främst aktier, obligationer, derivat samt repor
  • Bolagshändelser
  • Kontakt med banker och externa motparter
  • Dagliga avstämningar och likviditetshantering
  • Viss myndighetsrapportering
  • Månadsbokslut
  • Delaktighet i årsbokslutet och årsredovisningsarbetet
  • Ledning och utveckling av det team du ansvarar för


Klicka här för att se filmen där Per berättar om hur det är att jobba på Kapitalförvaltningen

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig som har goda kunskaper om finansiella marknader och instrument samt yrkeserfarenhet av VPA från kapitalförvaltning. Du har akademisk examen och god erfarenhet av finanssystemet SimCorp Dimension. Därutöver behärskar du både svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har tidigare chefserfarenhet alternativ erfarenhet som projektledare eller förändringsledare.

Du är en dedikerad teamplayer och trivs med att verka i en roll med många olika kontaktytor. Då vi befinner oss i en föränderlig miljö är det viktigt att du är bekväm med att ta eget ansvar på ett noggrant och strukturerat sätt.

Detta kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjligheten att arbeta i en bred roll och ta ett stort ansvar. Kapitalförvaltningen inom AFA Försäkring består av 65 personer och vi förvaltar ett kapital på cirka 200 miljarder kronor. Målet är att förvalta kapitalet så att vi långsiktigt maximerar avkastning, givet de av styrelsen beslutade riskmandaten. Vi är stolta över att vara en av Sveriges ledande kapitalförvaltningar.

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete och ser kompetensutveckling som en naturlig del i företagets och medarbetarens vardag. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och erbjuder goda friskvårdsmöjligheter.

Titta gärna på filmen om hur det är att jobba hos oss. Här får du höra dina kanske blivande kollegor berätta om varför du ska börja jobba här: Klicka här för att se filmen.

Kanske känner du någon annan som skulle passa för tjänsten? Se till att de får veta - dela med dina vänner!

Välkommen med din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar AFA Försäkring med Finance Recruitment. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jelena Kitanovic på telefon 0700-10 59 06 eller mail jelena.kitanovic@financerecruitment.se
Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senaste den 31 augusti. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är:
Forena Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Snabba fakta
Företag
AFA Försäkring
Ort
Stockholm
Anställningstyp
Permanent
Ansök direkt här

Ansvarig konsult

Jelena Kitanovic

Senior rekryteringskonsult, specialist på rekrytering inom bank & finans.

0700105906

jelena.kitanovic@financerecruitment.se

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller
?>
  • Dra filer hit eller

Ansök direkt i mobilen

Påbörja din ansökan genom att fylla i uppgifterna nedan.