Finance Recruitment - Head of Group Business Control till Ymer Technology

Head of Group Business Control till Ymer Technology

Vi söker för Ymer Technology’s räkning efter en strategisk och affärsdriven Head of Group Business Control som kommer ta en nyckelroll i bolagets fortsatta expansionsfas. I rollen kommer du bland annat ansvara för att bygga upp och utveckla ekonomistyrningen för koncernen, driva performance management samt agera affärsstöd mot bolagets operativa verksamhet. Du ansvarar för enheten Business Control vilket innebär kvalitetssäkring och leverans av strategiskt underlag till koncernledning, en drivande roll i den finansiella planeringen samt personalansvar. Rollen är placerad på huvudkontoret vid Gärdet och du rapporterar till EVP Group CFO.

Arbetsuppgifter

 • Stötta koncernledning, produktion, logistik och inköp med framtagande av beslutsunderlag och agera strategiskt bollplank i syfte att driva resultat och ökad lönsamhet
 • Driva budget och prognosarbetet för koncernen
 • Designa och löpande effektivisera uppföljning och rapporteringsmodellen lokalt och internationellt
 • Ansvara för managementrapporteringen
 • Arbeta nära koncernledningen i projekt kopplade till internationell expansion och styrning
 • I samråd med EVP Group CFO identifiera eventuella personalbehov i gruppen och tillsammans forma en proaktiv business control enhet.

Kravprofil

 • Akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande
 • Minst 8 års erfarenhet från en liknande roll eller som managementkonsult med ett starkt trackrecord av förändringsarbete med positiva resultat
 • Det är mycket meriterande om du har erfarenhet från en internationell verksamhet och ett tillverkande bolag med god förståelse för produktionsekonomi
 • Du har gedigen förståelse för affären och det faktorer som driver det ekonomiska resultatet
 • Du är en stark relationsskapare och kommunikatör med förmåga att påverka och arbeta målinriktat i en expansiv miljö
 • Du kommunicerar helt obehindrat på engelska och svenska

I syfte att supportera Ymer Groups fortsatta tillväxt, produktivitet och lönsamhet på såväl kort som lång sikt så kräver rollen att du har ett analytiskt och proaktivt förhållandesätt till ditt arbete. Du har förmågan att se det större sammanhanget, samordna koncernövergripande projekt, prioritera effektivt samtidigt som du agerar ledare för ditt team och stöttar dina medarbetare i att uppnå resultat och personlig utveckling. Du är trygg i dig själv och arbetar effektivt i en dynamisk och föränderlig miljö samt trivs när du får ta ett stort ansvar och påverka. Ymer Group är en internationell verksamhet och visst resande kommer att ingå i tjänsten.

Om Bolaget

Ymer Technology är ett privatägd bolag som grundades i Sverige 2005 och har vuxit till en omsättning på 1bn SEK (förväntad 2019) och ca 260 anställda. Ymer har en global närvaro med säljkontor i Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland, USA och Kina. Produktionsenheter finns i Sverige, Kina och USA:

Ymer Technology utvecklar framtidens kyl- och hydrauliksystem och tillhandahåller tempereraturkontrollsystem för el- och hybridfordon. Till sin hjälp har bolaget extremt kompetenta ingenjörer, innovativ programvara och avancerade tillverkningsanläggningar. Bolaget arbetar med några av världens mest spännande globala OEM-företag inom vindkraft och Off Highway. Samarbetena kännetecknas av knivskarpt fokus på hög kvalitet, innovativa lösningar och gemensamma utvecklingssystem.

Ymer Technologys lösningar hjälper företag över hela världen att behålla kylan – oavsett om de gräver ny mark eller omvandlar vind till ren el. Ymer skapar tekniken, men det unika finns i bolagets medarbetare. Varje dag använder de sin omfattande kunskap, sin kompetens och sin kreativitet för att lösa kundernas utmaningar. Bolaget vilar på en tradition där precision, kvalitet och kreativitet är viktiga ledord.

Intresserar denna roll dig? Ansök i så fall omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via ”ansök-knappen” på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på jacob.gajland@financerecruitment.se vid eventuella frågor.

Snabba fakta
Företag
Ymer Technology
Ort
Stockholm
Anställningstyp
Permanent
Ansök direkt här

Ansvarig konsult

Jacob Gajland

Senior rekryteringskonsult, specialist på rekrytering inom ekonomi.

0760065015

jacob.gajland@financerecruitment.se

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
 • Dra filer hit eller
  Accepterade filtyper: pdf.
?>
 • Dra filer hit eller
  Accepterade filtyper: pdf.

Ansök direkt i mobilen

Påbörja din ansökan genom att fylla i uppgifterna nedan.