Finance Recruitment - CFO till Amuse

CFO till Amuse

Är du en driven och pedagogisk CFO som vill hjälpa oss att växa och ta vårt nästa steg? Trivs du med att arbeta verksamhetsnära, har du erfarenhet av startupbolag och triggas du av att få driva arbetet med att bygga en ekonomifunktion från grunden? Då kan det vara dig vi söker!

Som CFO hos Amuse har du en central och viktig roll i företagets fortsatta utveckling och du får möjligheten att vara drivande i vår tillväxtresa. Tjänsten är bred och innebär ett övergripande ansvar för allt från enkel redovisning till större investeringar. Till en början har du personalansvar för en person samt en ”dotted line” resurs men vi förväntar oss att du bygger ditt eget team i takt med att företaget växer under de kommande åren.

Du kommer att vara en nyckelperson i Amuses ledningsgrupp där du har en ledande roll i ekonomiskt beslutsfattande. Du rapporterar till bolagets COO.

Huvudkontoret är beläget i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar:
  • Leda och driva det dagliga ekonomiarbetet med redovisning och rapportering samt säkerställa transparens och kvalitet i företagets finansiella rapportering
  • Ansvarig för all finansiell planering
  • Stödja ledning och styrelse med nyckeltals- och resultatrapportering, budget- och prognosarbete samt analyser.
  • Vara delaktig i företagets investeringsarbete
  • Upprätthålla kontakter med bank, revisorer och myndigheter samt säkerställa att lagar och regler följs.
Vem söker vi:
Vi söker dig som har akademisk examen i Ekonomie eller likvärdigt. Du har flera års erfarenhet från ovanstående arbetsuppgifter och gärna erfarenhet från startupbolag. Du behärskar Excel på en hög nivå samt har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska, skriftligt som muntligt. Ytterligare kompetens som vi värdesätter högt är om du har erfarenhet från arbete med subscription baserad intäktsmodell.

Som person är du drivande och tar ägandeskap för dina arbetsuppgifter. Du är en prestigelös doer som hela tiden har affären i fokus. Då en stor del av tjänsten handlar om arbete nära verksamheten, är det av yttersta vikt att du är både kommunikativ och pedagogisk samt har en förmåga att tala ekonomi med ”icke-ekonomer”.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en rolig och utmanande tjänst på ett framåtlutat och växande företag med många internationella kontakter. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Amuse
Based in Stockholm in the intersection between music and technology is Amuse, the world’s first mobile record label. Amuse operates a website, an iOS and Android app to help artists around the world stay in complete control of their music rights. In addition to our apps and website we also run a record company the way it was supposed to be run, artist friendly, and innovative with a twist of data and insights.

Intresserar denna roll dig? Ansök i så fall omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via ”ansök-knappen” på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på hanna.bulldra@financerecruitment.se vid eventuella frågor.
Sökord: ekonomi, Stockholm, cfo, ekonomichef, startup
Snabba fakta
Företag
Amuse
Ort
Stockholm
Anställningstyp
Permanent
Ansök direkt här

Ansvarig konsult

Hanna Bulldra

Ansvarig för rekryteringar inom ekonomi och redovisning.

0707285255

hanna.bulldra@financerecruitment.se

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller
?>
  • Dra filer hit eller
    Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.

Ansök direkt i mobilen

Påbörja din ansökan genom att fylla i uppgifterna nedan.