Finance Recruitment - Business Controller till XLLNC

Business Controller till XLLNC

Söker du en central roll på ett växande bolag innehållande mycket kontakter? Vill du vara en drivande del i utvecklingen av en koncerns controlling-funktion? Söker du en verksamhetsnära roll med affären i fokus? Då kan det vara dig vi söker!

Vi söker nu en Business Controller till Xllnc som är i en spännande förändringsresa.
Controlling-funktionen på bolaget ska växa och du kommer i denna roll vara en viktig del i att bygga och utveckla funktionen framåt. Rollen är bred där du arbetar nordiskt och nära verksamheten.

Du jobbar centralt i ett team (idag två personer), rapporterar till Group Controller men kommer även arbeta nära Group CFO.

Tjänsten är placerad i Solna (vid Mall of Scandinavia) men kan emellanåt innebära ett visst resande för att på detta sätt ha en bra kontakt med övriga delar i organisationen.

Arbetsbeskrivning
 • Att bistå organisationen i analysarbete och komma med förbättringsförslag med tydligt lönsamhetsfokus.
 • Delaktig i strategiprocessen samt leda budget och prognosprocess för affärsområde
 • Utveckla rapportpaket och KPI:er
 • Driva projekt och förändringsarbete
 • Upprättande av business case och ekonomiska beslutsunderlag
 • Ett eget driv och en tydlig motivation av utmaningen och möjligheten att bygga koncernens controlling-funktion från grunden.
Profilbeskrivning
 • Akademisk examen i ekonomi.
 • Förståelse för ekonomiska flöden
 • Erfarenhet från tidigare controlling roll
 • Mycket goda Excel-kunskaper
 • Starkt systemintresse
Meriterande:
 • Erfarenhet från revisionsbranschen, gärna innehållande Due Diligence
 • Erfarenhet från systemen Aaro och/eller Power BI
Du trivs att arbeta självständigt i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter och har lätt att ta in och analysera information. Eftersom tjänsten innebär mycket kontakter, interna och externa, är du kommunikativ och social och ser möten med olika typer av människor som en naturlig sak.

Som person har du en öppen personlighet samtidigt som du har ett tydligt affärstänk och är analytisk.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande och utvecklande tjänst i en fartfylld miljö på ett drivet och snabbt växande företag med sunda värderingar där prestigelöshet och frihet under ansvar gäller. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Organisationsbeskrivning
Xllnc är ett av fem bolag som i november kommer att lanseras som ett bolag med ett nytt namn och en ny identitet. Med närvaro i Sverige, Norge, Finland och Estland och mer än 550 kollegor är vi på en gemensam resa för att göra skillnad på marknaden. Vår vision är att göra det digitala livet enkelt för våra kunder. Vi vill leda våra kunder på deras digitala resa genom att utmana sättet marknaden fungerar och förenkla vårt sätt att kommunicera, lära oss och ge bra vård. Våra kunder finns både inom offentlig och privat sektor. Och vi bidrar till deras framgång genom att skapa tillväxtmöjligheter på ett hållbart sätt. Hållbart i alla dimensioner; miljö, socialt och ekonomiskt.

Vi låter våra kunder fokusera på vad de gör bäst genom att alltid vara ett steg före och erbjuda finansiering av utrustning och arbetsplatslösningar (www.xllnc.com ) på ett innovativt sätt. Vi söker nya vägar för utbildning (www.lineducation.se ) och säkerställa en global återvinning av tillgångar (www.replacegroup.com ). Våra kunder hittar sin egen hållbara väg i det digitala livet.

Intresserar denna roll dig? Ansök i så fall så snart du har möjlighet då löpande urval kommer att ske. Ansök via ”ansök-knappen” på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på fredrik.sjoberg@financerecruitment.se vid eventuella frågor.
Sökord: revision, business controller, controller, ekonomi, stockholm
Snabba fakta
Företag
XLLNC Nordic AB
Ort
Solna
Anställningstyp
Permanent
Ansök direkt här

Ansvarig konsult

Fredrik Sjöberg

Sr. rekryteringskonsult och specialist på rekrytering inom ekonomi

0707129297

fredrik.sjoberg@financerecruitment.se

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
 • Dra filer hit eller
?>
 • Dra filer hit eller
  Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.

Ansök direkt i mobilen

Påbörja din ansökan genom att fylla i uppgifterna nedan.