ACCOUNTING MANAGER TILL ORKLA CARE

Till vår kund Orkla Care söker vi en proaktiv och driven Accounting Manager till ekonomiavdelningen på Orkla Care AB:s huvudkontor i Solna. Orkla Care AB har i dagsläget ca 300 anställda varav ett hundratal har sin arbetsplats i moderna och trevliga lokaler på vårt huvudkontor i Solna Business Park. Övriga anställda finns på  produktions­anlägg­ningen i Falun. Modig, trovärdig och inspirerande är kundens värdeord och hjälper till att skapa en öppen, energifylld och professionell stämning. På Orkla Care värdesätter man sina  medarbetare och deras kultur är central i deras dagliga arbete, In Care We Care. Här får du möjlighet att utvecklas i ett framgångsrikt företag och ett av Nordens största FMCG bolag. Rollen är nyinrättad då vi nyligen organiserat om ekonomifunktionen och lagt ut delar av vår ekonomihantering till koncerngemensamma Shared Service Centers (SSCs) i Tallinn respektive Malmö. Rollen rapporterar till Finance Director och är en del av det lokala ekonomiteamet.

Arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för bolagets externa redovisning och skattehantering
 • Avvikelseanalys, uppföljning och kontroll av bolagets fasta kostnader där du har ett nära samarbete med våra kostnadställesansvariga för att säkra kvalitet i ekonomisk rapportering och uppföljning
 • Koordinerande ansvar och kravställare gentemot Orkla Cares SSCs för att säkra utveckling av effektiva och ändamålsenliga ekonomiprocesser
 • Koordinerings­ansvar för bolagets finansiella internkontroll, dialogen med våra externa revisorer samt stor delaktighet i vår interna ekonomi­rappor­tering, budget och prognoser

Profilbeskrivning:

 • Civilekonomutbildning eller motsvarande
 • Ca 5 års erfarenhet inom redovisning, revision eller Financial Control varav minst 2 års erfarenhet som redovisningsansvarig eller motsvarande
 • Mycket god förståelse och kunskap om redovisning samt förståelse för dom ekonomiska sambanden och processerna i ett bolag.
 • Goda kunskaper i Office-paketet (Excel) samt olika ekonomi- och rapporteringssystem.
 • Meriterande med erfarenhet av att arbeta i FMCG bolag
 • Flytande i tal och skrift i både svenska och engelska

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom förmåga att bygga relationer, samarbeta och pedagogiskt förklara ekonomi för icke-ekonomer liksom din förmåga att proaktivt och självständigt driva förbättringsarbete, söka och hitta lösningar samt arbeta mot deadlines. Om du även har erfarenhet från arbete i SAP, matrisorganisationer och konsumentvarubolag är det ett stort plus. Våra koncernspråk är dom skandinaviska men den interna rapporteringen är på engelska.

Orkla Care är en ledande leverantör av kosttillskott, hälsoprodukter, personliga hygienprodukter, munvård, sårvårdsprodukter och tvättmedel i Skandinavien. Några av de mest kända varumärkena är Grumme, Nutrilett, Jordan, Star Nutrition Salvequick, Family Fresh, Bliw, Active Care, Samarin, LdB, Pharbio & L300. Produkterna säljs via dagligvaruhandeln, hälsokostbutiker och apotek.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finance Recruitment. Om du är intresserad av denna roll så ansök omgående då intervjuer sker löpande.
Ansök via ”ansök-knappen” på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Svensson på caroline.svensson@financerecruitment.se

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2022-06-17

  Företag

  Orkla Care

  Ort

  Stockholm

  Anställningsform

  Tillsvidare

  Sektor

  Ekonomi & Redovisning

  Ansvarig konsult

  Caroline Svensson

  Rekryteringskonsult. Rekrytering av chefer och specialister inom ekonomi

  Liknande jobb

  cheetah-square

  Ekonomiassistent till koncernbolag

  2022-06-21

  Koncernbolag

  Stockholm

  Tillsvidare

  Nordic level group

  Redovisningschef till expansiva Nordic Level Group

  2022-06-20

  Nordic LEVEL Group

  Sundbyberg

  Tillsvidare

  conaptologo-540×103.png

  Redovisningsansvarig

  2022-06-20

  Conapto AB

  Stockholm

  Tillsvidare

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.