Atrium Ljungbergs bostadsaffär - Bo i vår stad – fortsätter att växa och Finance Recruitment söker nu för deras räkning en Affärscontroller Bostad som vill vara med och bidra till Atrium Ljungbergs fortsatta resa som en innovativ bostadsaktör på den svenska marknaden. Är du riktigt duktig på de ekonomiska processerna kopplat till bostadsaffären och vill ta dig an en bred roll där du får vara med och utveckla Vår stad? - en stad där alla vill leva? Då är du den vi söker.

Huvudsakliga ansvarsområden

Som Affärscontroller Bostad har du som huvudsakligt ansvar att säkerställa kvaliteten i de ekonomiska processerna kopplat till bostadsaffären samt agera bolagets expert i dessa frågor. Du deltar i den strategiska verksamhetsplaneringen tillsammans med affärsutveckling bostad, ansvarar för kalkylering, ekonomisk uppföljning och analys av bostadsaffären/bostadsprojekt och det med utgångpunkt i bolagets strategi och mål. Du arbetar i nära samarbete med affärsutvecklare och du är delaktig i bostadsprojektens samtliga faser där du från tidiga skeden stöttar ansvariga i arbetet med exempelvis investeringskalkyler, följer sedan löpande upp och rapporterar exempelvis avkastning i projekt till att axla en viktig roll i arbetet med att bilda eventuell bostadsrättsförening.

Du kommer exempelvis:

 • Leda och driva arbetet med framtagandet av affärsupplägg men även framtagande och analys av KPI:er för bostadsaffären.
 • Stötta ansvariga i arbetet med investeringskalkyler, budget, prognos, resultatuppföljning och risk- och möjlighetsanalyser.
 • Ansvara för principer för kostnadskalkyler/ekonomiska planer i bostadsrättsaffären samt bistå i processen kring upprättande av kostnadskalkyl och ekonomisk plan och ansvara för intygsgivning.
 • Delta i upphandling och placering av brf-lån.
 • Medverka i att utveckla ekonomiska processer och systemlösningar för bostadsaffären.
 • Vara delaktig i arbetet med koncernens delårsrapporter och tryckta årsredovisning.
 • Som Affärscontroller Bostad tillhör du organisatoriskt ekonomiavdelningen men ingår samtidigt i bostadsteamet bestående av Affärsutvecklingschef, Affärsutvecklare, Marknadsansvarig och Försäljningsansvarig – tillsammans driver och utvecklar ni Atrium Ljungbergs bostadsaffär.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad civilekonom eller motsvarande samt har cirka 5 års erfarenhet av liknande roll i ett bostadsbolag där du har deltagit i bostadsutvecklingsprojekt från start till slut. Du har mycket god kunskap inom bostadsaffären och har med fördel erfarenhet av olika upplåtelseformer, viktigast är dock att du har erfarenhet av bostadsrättsaffären. Du är van att arbeta nära och stötta verksamheten med exempelvis affärsupplägg, nyckeltal och analyser i samband med bostadsprojekt. Vi ser att du har ett öga för affären och är riktigt duktig när det kommer till djupare kalkyl- och analysarbete. Du har avslutningsvis mycket goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper

Som person söker vi dig som har ett stort intresse för bostadsutveckling och som vill vara med och utveckla framtidens bostäder. Du har en djup analytisk förmåga och du tycker om att sätta dig in i siffror och nyckeltal för att sedan göra affärsmässiga bedömningar och rekommendationer. Du är trygg i din expertis och kan självständigt driva ditt arbete framåt samtidigt som att du är relationsskapande och duktig på att samverka med andra. Det är viktigt att du är prestigelös och ser fördelarna med att arbeta i en bred roll med varierade arbetsuppgifter. Vi ser avslutningsvis att du är kommunikativ och pedagogisk.

Atrium Ljungbergs värderingar är viktiga så vi söker dig som stöder deras värdeord långsiktighet, samverkan, pålitlighet och innovativt tänkande, med affären och kunden som bas. I den här rekryteringen lägger vi mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Intresserad av att söka denna spännande tjänst? Ansök i så fall omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via ”ansök knappen” på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på caroline.svensson@financerecruitment.se vid eventuella frågor.

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2021-07-02

  Företag

  Atrium Ljungberg

  Ort

  Nacka

  Anställningsform

  Tillsvidare

  Sektor

  Ekonomi & Redovisning

  Ansvarig konsult

  Caroline Svensson

  Rekryteringskonsult. Rekrytering av chefer och specialister inom ekonomi

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.