Vi på Save by Solar står inför en revolution inom elförsörjning! Vi ser en framtid där företag tar kontrollen över sin egen elförsörjning genom framför allt solel och energilagring. Vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för det. Genom våra lösningar kan företag minska sitt beroende av de stora elleverantörerna och således sänka sina elkostnader samtidigt som de gör en god gärning för miljön och inte tappar fokus från sin kärnverksamhet.

Nu söker vi en Business controller som ska stötta ledningen och funktionsansvariga chefer med planering och uppföljning av verksamheten. Målsättningen är att kunna bistå med analyser och förklaringar till utfall och avvikelser som leder till rätt beslut och aktiviteter för att nå budgeterade mål och till ökad lönsamhet. Denna roll tillhör Finance som består totalt av 6 personer inom bl.a. redovisning, HR, controlling, compliance och internkommunikation. Du rapporterar direkt till CFO.

Vi har huvudkontoret i Uppsala samt kontor stationerat i Hufvudsta Gård (Solna) och det finns en flexibilitet där du kan välja vilket kontor som passar bäst för dig rent geografisk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Löpande uppföljning av ekonomi och tidplaner på pågående installationsprojekt
 • Avstämningar med verksamhets- och funktionschefer
 • Analys och beräkning av successiv vinstavräkning
 • Analys och rapportering vid månadsboksluten
 • Uppföljning av likviditet och likviditetsprognos
 • Förbereda och sammanställa budget och prognoser samt samla in underlag från övriga funktioner i verksamheten

Kompetenser som behövs för rollen:

 • Studier från högskola/universitet inom ekonomi med inriktning redovisning och kalkylering alt. motsvarande utbildning
 • Erfarenhet av entreprenadverksamhet och projektuppföljning
 • God förståelse för redovisning
 • God systemvana och nyfikenhet på hur system bäst används för att stötta verksamheten samt kunskap inom digitala kalkylark
 • Du pratar svenska och engelska helt flytande i tal – och skrift

Vi söker dig som har en god analytisk förmåga med intresse att se både helheter och detaljer i ditt arbete. Du behöver vara mycket strukturerad i ditt arbetssätt och ständigt ha viljan till att förbättras inom både praktiska samt kommunikativa områden. Vi ser gärna att du har en bra förmåga till att hålla pedagogiska och coachande samtal och att du vågar utmana dina kollegor på ett utvecklande sätt och inte räds för att ta egna initiativ.

Vidare så är det starkt meriterande om du tidigare arbetat i ett tillväxtbolag inom entreprenadverksamhet och/eller techbolag.
Vi ser gärna att du har erfarenhet att bygga rapporter samt tagit fram relevanta KPI: er för olika delar inom verksamheten.

Stämmer ovanstående beskrivning in på dig? Tveka inte med din ansökan! Rekryteringen sköts exklusivt av Finance Recruitment som ansvarar för urvalsprocessen. Önskvärd start är så tidigt som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Urval sker löpande. Anställning sker direkt hos Save-by-Solar Sweden AB med 6 månaders provanställning. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Kaaling, anna.kaaling@financerecruitment.se

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2021-09-30

  Företag

  Save-By-Solar AB

  Ort

  Solna

  Anställningsform

  Tillsvidare

  Sektor

  Ekonomi & Redovisning

  Ansvarig konsult

  Anna Kaaling

  Senior rekryteringskonsult. Rekrytering och konsultlösning av ekonomer.

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.