Vi söker nu för vår kund Greenelys räkning en resultatorienterad, kommersiell och driven CFO. Vill du vara med på en tillväxtresa på detta scale-up så kan detta vara tjänsten för dig. Rollen innebär att vara central del av vår ledningsgrupp för att hjälpa företagets utveckling framåt. Rollen kräver djup förståelse för finansiell rapportering, processer, prognoser och analyser. Därför tror vi att du är en person med ett starkt affärssinne, har utmärkta analytiska färdigheter och är en mycket driven person motiverad av komplexa utmaningar som trivs i ett företag som kännetecknas av snabba beslut och högt tempo. Rollen är placerad på Luntmakargatan i centrala Stockholm och du rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter

 • Vara en aktiv del i ledningsgruppen och stödja företaget med att uppnå affärsmässiga mål
 • Ansvara, kontrollera och utveckla den fullständiga ekonomiska funktionen av verksamheten vilket innebär säkerställa korrekt finansiell data och nyckeltal (inom exempelvis kassaflöde, intäkter och kostnader) samt förbättra all finansiell rapportering till VD och styrelse
 • Driva fortsatta utvecklingsplaner för att skapa operationell excellens
 • Äga månatliga, kvartalsvisa och årliga rapporteringsprocesser inklusive, i nära samarbete med bokföringsfirman, alla redovisnings- och faktureringsprocesser för Greenelys kunder samt hela årsrevisionsprocessen
 • Hantera och utveckla företagets elhandelsverksamhet inklusive alla partnerskap och poster relaterade till elhandel gällande ekonomi, risker samt utvärdera finansiella strategier för de olika delposterna av företagets elhandelsverksamhet
 • Ansvara för likviditetsplanering och alla skatterelaterade ärenden och tillsammans med VD ansvara för processen för kapitalanförskaffning och övriga typer av finansieringsprocesser
 • Arbeta nära affären för att förstå dess möjligheter och risker

Profilbeskrivning

 • Magisterexamen i ekonomi / redovisning / företagsekonomi och relevant arbetslivserfarenhet
 • Minst 5 års erfarenhet som CFO, ekonomichef eller motsvarande
 • Erfarenhet från en ekonomisk ledarroll från digitalt B2C-företag och/eller på riskkapitalfinansierat startup/scale-up
 • Du har en stark analytisk förmåga och kunskap om redovisningsstandarder inklusive tekniska aspekter (K3 är obligatoriskt och IFRS anses meriterande)
 • Erfarenhet av arbete inom elbranschen eller liknande och dess finansiella processer, struktur och risker anses meriterande
 • Stark relationsbyggare och kommunikatör
 • Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikation på både svenska och engelska

Om Greenely
Greenely är en digital elleverantör som hjälper människor att sänka sina elkostnader genom att optimera deras elanvändning med smart teknik i en app. För närvarande använder över 180 000 hushåll Greenely i Sverige. Greenely, med stöd av nordiska riskkapitalbolag, har som uppdrag att göra det möjligt för hushåll över hela världen att kontrollera och optimera sitt hems och bils elanvändning, samtidigt som Greenely optimerar utbud och efterfrågan av el och på så sätt skapar hållbara energisamhällen världen över.
­­­

Är det dig vi söker? Ansök redan idag, urvalet sker löpande.

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Dra filer hit eller Välj filer
Publiceringsdatum

2021-04-27

Företag

Greenely

Ort

Stockholm

Anställningsform

Permanent

Sektor

Chefspositioner

Ansvarig konsult

Johan Junggren

Senior rekryteringskonsult. Rekrytering av chefer och specialister inom ekonomi

Vad händer nu?

Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

Webbansökan

Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

Kompletterande uppgifter

Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

Telefonavstämning

Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

Kompetensintervju

I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

Tester

Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

Intervju hos arbetsgivare

I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

Referenstagning och bakgrundskontroll

Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

Kontraktsskrivning

Grattis!

Uppföljning med rekryteringskonsult

Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

Vill du veta mer?

Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.