Nordstjernan söker en Investment Professional med fokus på Healthcare
Vi förstärker vår investeringsorganisation och söker en Investment Professional med fokus på bolag i healthcare-sektorn. Nordstjernan är en aktiv, professionell och långsiktig ägare som arbetar med kommersiella och finansiella frågeställningar för att skapa en god värdeutveckling. Vi har en stark företagskultur av långsiktighet samtidigt som vi tror att det är viktigt att agera snabbt och med beslutsamhet.

Vi har en sektorfokuserad investeringsstrategi och erbjuder dig en unik möjlighet att vara med och etablera Nordstjernan som en ledande nordisk investerare i healthcare-sektorn. Med en hög ambition och en portfölj av bolag med goda tillväxtförutsättningar kan vi garantera dig en spännande och lärorik resa.

Du kommer att arbeta brett med stora möjligheter att ta egna initiativ från dag ett. Arbetet omfattar bland annat att generera och analysera investeringsmöjligheter, driva förvärvsprocesser, utarbeta ägarplaner samt att stödja styrelser, entreprenörer och bolagsledningar i våra bolag. Vi erbjuder goda möjligheter till utveckling med stort personligt ansvar och hos oss kommer du uppleva olika och i många fall internationella affärsmiljöer. Du kommer kunna etablera ett brett nätverk inom hela näringslivet och få möjlighet att bygga specifik och djup kompetens inom framför allt healthcare-sektorn.

Vi söker nu dig som är proaktiv, driven, nyfiken och analytisk med ett genuint intresse för att utveckla bolag och göra affärer.

Din profil

 • Civilekonom, civilingenjör eller läkare med mycket goda studieresultat
 • 1-4 års arbetslivserfarenhet från exempelvis investeringsverksamhet, investmentbank, strategikonsult eller motsvarande roller
 • Flytande i svenska och engelska

Vi tror att du som person är

 • Driven av ett genuint investeringsintresse
 • Resultatorienterad, strukturerad och analytisk
 • Självständig och mogen med stor integritet
 • Ambitiös och nyfiken med starkt driv, en vilja att ifrågasätta och en god kommunikationsförmåga
 • Van vid att bygga relationer i flera olika miljöer och sammanhang

Du kommer att ingå i vårt investeringsteam med huvudkontor i Nordstjernan-huset på Stureplan i Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Finance Recruitment. Har du frågor är du välkommen att kontakta Eoin Laird på Finance Recruitment, eoin.laird@financerecruitment.se.

Nordstjernan är ett investeringsföretag vars affärsidé är att som aktiv ägare skapa långsiktig värdetillväxt. Strategin är att aktivt äga och utveckla bolag genom att tillföra kompetens såväl som kapital.
Vi investerar i såväl onoterade som börsnoterade innehav samt i högavkastande kreditinstrument. Vi har idag ett substansvärde om ungefär 40 miljarder kronor och Nordstjernans huvudägare är Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelser. Stiftelsen arbetar med att främja forskning inom humaniora och samhällsvetenskap.

Läs mer om Nordstjernan på www.nordstjernan.se.

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2022-01-12

  Företag

  Nordstjernan

  Ort

  Stockholm

  Anställningsform

  Tillsvidare

  Sektor

  Bank, Finans & Försäkring

  Ansvarig konsult

  Eoin Laird

  Grundare och partner, specialist på rekrytering inom Bank & Finans

  Liknande jobb

  Monterro_logga

  Investment Professional

  2022-01-10

  Monterro

  Stockholm

  Tillsvidare

  Monterro_logga

  Operations Manager

  2022-01-10

  Monterro

  Stockholm

  Tillsvidare

  LogotypeSlättö_300Dpi

  Investment Analyst

  2021-12-02

  Slättö

  Stockholm

  Tillsvidare

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.