Vi förstärker vår investeringsorganisation och söker två Investment Professionals som kommer att arbeta med onoterade innehav, såväl som noterade innehav. Nordstjernan är en aktiv, professionell och långsiktig ägare som arbetar med kommersiella och finansiella frågeställningar för att skapa en god värdeutveckling. Vi har en stark företagskultur av långsiktighet samtidigt som vi tror att det är viktigt att agera snabbt och med beslutsamhet.

Vi erbjuder dig den unika möjligheten att investera i såväl noterade som onoterade bolag inom våra sektorer; Industri, Bygg och fastighet, Hälsa, Distribution & handel samt Tillväxt och ny teknik.

Du kommer bla attarbeta med att generera och analysera investeringsmöjligheter, driva förvärvsprocesser, utarbeta ägarplaner samt att stödja styrelser och bolagsledningar i våra bolag. Vi erbjuder goda möjligheter till utveckling med stort personligt ansvar. Hos oss kommer du uppleva olika affärsmiljöer då vi arbetar nära våra bolag varav merparten har internationella verksamheter. Du kommer kunna etablera ett brett nätverk inom hela näringslivet och få möjlighet att bygga specifik kompetens inom en eller flera av våra sektorer.

Vi söker nu dig som är proaktiv, driven, nyfiken och analytisk med ett genuint intresse för investeringar, företagsutveckling och affärer.

Din profil

 • Civilekonom och/eller civilingenjör med mycket goda studieresultat
 • 1-4 års arbetslivserfarenhet från exempelvis investeringsverksamhet, investmentbank, strategikonsult eller motsvarande roller
 • Flytande i svenska och engelska

Vi tror att du som person är

 • Driven av ett genuint investeringsintresse
 • Resultatorienterad, strukturerad och analytisk
 • Självständig och mogen med stor integritet
 • Ambitiös och nyfiken med starkt driv, en vilja att ifrågasätta och en god kommunikationsförmåga
 • Socialt utåtriktad med förmåga att bygga relationer i olika miljöer och sammanhang

Du kommer att ingå i vårt investingsteam om 17 personer med huvudkontor i Nordstjernan huset på Stureplan i Stockholm.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Finance Recruitment. Har du frågor är du välkommen att kontakta Eoin Laird på Finance Recruitment, telefon +46 735 13 90 24 alt. eoin.laird@financerecruitment.se.

Nordstjernan är ett investeringsföretag vars affärsidé är att som aktiv ägare skapa långsiktig värdetillväxt. Strategin är att aktivt äga och utveckla bolag med huvudkontor i Norden genom att tillföra kompetens och kapital.

Vi investerar i såväl börsnoterade som onoterade innehav samt kreditinvesteringar i högavkastande företagslån, obligationer och preferensaktier. Vi har idag ett substansvärde om ungefär 35 miljarder kronor och ett investeringsutrymme om cirka 5 miljarder kronor. Nordstjernans huvudägare är Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelser. Stiftelsen arbetar med att främja forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Läs mer om Nordstjernan på www.nordstjernan.se.

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 40 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2021-08-16

  Företag

  Nordstjernan

  Ort

  Stockholm

  Anställningsform

  Permanent

  Sektor

  Bank, Finans & Försäkring

  Ansvarig konsult

  Eoin Laird

  Grundare och partner, specialist på rekrytering inom Bank & Finans

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.