Apica AB befinner sig i en tillväxtfas och vill utvidga sin ekonomifunktion med en Jr Controller till sitt huvudkontor i centrala Stockholm. Är du i början av din karriär inom ekonomi och öppen för olika möjligheter och karriärsvägar? Är du som person nyfiken, kreativ och inte rädd för att ta egna initiativ? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Apica AB är ett entreprenöriellt applikationsföretag med SaaS verksamhet med ca 70 anställda med kontor i London, Santa Monica och Stockholm. Huvudkontoret i Stockholm är beläget i trevliga lokaler på Kungsholmen och arbetsmiljön präglas av gemenskap, glädje och engagemang. Som Junior Controller på Apica kommer du får vara med på en spännande tillväxtresa på ett SaaS-bolag med höga ambitioner! Du kommer bl.a. att få lära dig en ny bransch, hantera ett contract managementsystem och arbeta tätt ihop med CFO som kommer följa din utvecklingskurva.

För att trivas i rollen får du gärna ha arbetat 1-2 år inom ekonomi efter din akademiska examen. Det är meriterande om du har intresse inom tech och tidigare erfarenhet av att arbeta med subscription-modeller. Du erbjuds förmånliga villkor och kontinuerligt stöd i din framtida utveckling på företaget.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvara för hantering av intäkts- och kontraktsrelaterade data, baserat på bolagets ”contract management”-verktyg SaaS Optics
 • Framtagande och analys av kund- och intäkts-KPI:er, försäljnings- och intäktsprognoser m.m.
 • Fakturering, intäktsperiodiseringar
 • Administrativa uppgifter i SaaS Optics
 • Ad-hoc uppgifter inom ekonomi- och finansfunktionen

Kompetens

 • Akademisk examen med ekonomisk inriktning
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Anställning
Denna tjänst är en permanent rekrytering och du skulle anställas av Apica AB med 6 månaders provanställning. Önskvärd start så tidigt som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. 

Om företaget
Apica is a leading application performance company. We were founded out of the need to ensure that enterprises can deliver high quality application performance and user experience while maintaining speed, visibility and control in the delivery process. Apica’s performance monitoring platform includes global synthetic monitoring enhanced with comprehensive scripting and load testing capabilities to quality assure user experience. Apica is designed for the needs of the global enterprise covering your internal applications, legacy systems, websites, mobile devices, content streaming, APIs and IoT use cases—all underpinned by our global technology platform and teams of world class engineers to support your onboarding and adoption and achieve your digital business objectives.

Välkommen med din ansökan!
Denna rekryteringsprocess sköts exklusivt av Finance Recruitment. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anna Kaaling, 0708-16 14 27, anna.kaaling@financerecruitment.se. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande.

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Dra filer hit eller Välj filer
Publiceringsdatum

2021-02-22

Företag

Apica AB

Ort

Stockholm

Anställningsform

Permanent

Sektor

Ekonomi & Redovisning

Ansvarig konsult

Anna Kaaling

Senior rekryteringskonsult. Rekrytering och konsultlösning av ekonomer.

Vad händer nu?

Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

Webbansökan

Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

Kompletterande uppgifter

Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

Telefonavstämning

Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

Kompetensintervju

I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

Tester

Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

Intervju hos arbetsgivare

I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

Referenstagning och bakgrundskontroll

Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

Kontraktsskrivning

Grattis!

Uppföljning med rekryteringskonsult

Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

Vill du veta mer?

Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.