Koncernredovisningsansvarig till Arlandastad Group

 

Till vår kund Arlandastad Group söker vi nu en koncernredovisningsansvarig som vill vara med på deras expansions- och förändringsresa framåt.

Detta är en bred position där du framförallt ansvarar för koncernredovisningen (ca 20 bolag) men även har ett bolagsansvar för ett fåtal bolag. Vi söker dig som nu är redo att ta nästa steg inom koncernredovisning där du får axla ett stort ansvar i rollen som koncernredovisningsansvarig. Du kommer även driva egna projekt, skapa nya rutiner och processer i ett nära samarbete med CFO. Viktiga personliga egenskaper är att du är ansvarstagande, prestigelös och att du brinner för att tillsammans med teamet nå uppsatta mål och gemensamt driva Arlandastad Group till nya höjder.  I rollen som koncernredovisningsansvarig kommer du ingå i en ekonomifunktion som totalt består av fyra personer och rapportera direkt till CFO.

 

Arbetsbeskrivning

 • Ansvar för konsolidering och konsolideringsprocessen inkl rutinbeskrivningar (IFRS)
 • Systemansvarig för Unit 4 FPM
 • Ta fram månadsrapport till styrelse samt deltar i upprättande av delårsrapport och årsredovisning
 • Analys av månads, kvartals – årsbokslut
 • Bolagsekonom för ett par av koncernens bolag (K3)
 • Delaktighet i löpande förbättringsprojekt vad gäller rapportering- och redovisningsprocesserna.

 

Profilbeskrivning

 • Universitetsutbildning i Ekonomi eller motsvarande
 • Ca 10 års erfarenhet av redovisning och med erfarenhet av koncernredovisning sen tidigare
 • Meriterande om man har fastighetsbakgrund
 • Erfarenhet av IFRS

 

Arlandastad Group befinner sig på en spännande resa så viktigt att du är ansvarstagande och brinner för att driva och delta i förbättring / förenkling och effektiveringsarbete.

Som person är du prestigelös och värdesätter gemenskap i teamet där man samarbetar då det är högt tempo och nya utvecklande utmaningar hela tiden.

 

Arlandastad Group är ett fastighetsbolag vars affärsidé är att identifiera strategiska markområden och utveckla fastigheter till dess fulla potential. Vi skapar mervärde genom ett gott affärsmannaskap, strukturerade och kreativa processer i nära samarbete med utvalda partners, en stark förankring i samhället och finansiella muskler som ger bolaget uthållighet. Verksamheten drivs inom två kärnområden – fastighetsförädling och fastighetsförvaltning.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Finance Recruitment, intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande.
Ansök via ”ansök-knappen” på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Svensson på caroline.svensson@financerecruitment.se.

 

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2021-07-07

  Företag

  Arlandastad Group

  Ort

  Arlandastad

  Anställningsform

  Tillsvidare

  Sektor

  Chefspositioner, Ekonomi & Redovisning

  Ansvarig konsult

  Caroline Svensson

  Rekryteringskonsult. Rekrytering av chefer och specialister inom ekonomi

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.