Vill du arbeta i ett internationellt börsnoterat företag och bidra i kampen mot cancer? Har du goda ledaregenskaper och erfarenhet av redovisning/rapportering enligt IFRS? Då kan du vara den redovisningschef som RaySearch Laboratories söker. Hos RaySearch är alla medarbetares kompetens och bidrag viktiga i vår gemensamma kamp mot cancer. Vi söker nu en operativ och strategisk redovisningschef till huvudkontoret i Stockholm

Hos RaySearch får du möjligheten att utmanas och utvecklas i en bred roll med stort ansvar i en starkt expanderande, internationell och börsnoterad organisation. Som redovisningschef kommer du att leda och utveckla den svenska Finance-avdelningen, idag bestående av sju personer. Du kommer att ha en nyckelroll i bolaget och dess internationella dotterbolag, idag 12 stycken, belägna i USA, Europa och Asien. I rollen kommer du att tillsammans med ditt team driva processer för redovisningen och den finansiella uppföljningen för RaySearchs växande internationella och noterade organisation. En stor del av rollen kommer innebära att utveckla en tydlig, transparent och effektiv redovisningsfunktion. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm och du rapporterar till CFO.

Arbetsbeskrivning

 • Övergripande ansvar för all redovisning, koncernkonsolidering och finansiell rapportering enligt IFRS
 • Personalansvar för ekonomiavdelningen, för närvarande bestående av sju personer
 • Ansvar för att månads-, kvartals- och årsbokslut är korrekta och upprättas i tid
 • Optimera, modernisera och automatisera företagets redovisningsrutiner och processer för att öka internkontroll och organisatorisk effektivitet
 • Vara uppdaterad på aktuella redovisningsfrågor för att kunna agera rådgivande inom ditt team och organisationen
 • Sakkunnig och föredragande i koncernens revisionsutskott tillsammans med CFO
 • Underhålla och utveckla konsolideringssystemet

Profilbeskrivning

 • Akademisk examen i ekonomi/redovisning/företagsekonomi
 • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från en liknande roll
 • Mycket goda kunskaper om aktuella redovisningsregler enligt IFRS, framför allt IFRS 15
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet av en personalledande befattning i ett börsnoterat bolag

Det är meriterande om du har ett systemintresse och erfarenhet från systemimplementation. Erfarenhet från ett företag inom tech- eller konsultbranschen är också meriterande.

Om RaySearch
RaySearch utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. Över 2 600 kliniker i mer än 65 länder använder idag RaySearchs programvara för att öka livskvaliteten och förbättra behandlingsresultaten för sina patienter. RaySearch grundades år 2000, har sitt globala huvudkontor i centrala Stockholm och ett 10-tal utländska dotterbolag i USA, Europa och Asien. Bolaget är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003 och vi är idag mer än 400 anställda med en gemensam vision att förbättra cancervården med innovativ mjukvara. Vår kompetenta personal är avgörande för vår framgång och vi erbjuder en mycket bra arbetsmiljö i moderna lokaler, flexibilitet och goda möjligheter till utveckling. Vi tror på lika möjligheter, värderar mångfald och inkludering.

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 40 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2021-07-16

  Företag

  RaySearch Laboratories

  Ort

  Stockholm

  Anställningsform

  Permanent

  Sektor

  Chefspositioner, Ekonomi & Redovisning

  Ansvarig konsult

  Johan Junggren

  Senior rekryteringskonsult. Rekrytering av chefer och specialister inom ekonomi

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.