Senior Business Controller Marknad & Försäljning till Preem AB

Är du redo för en ny utmaning som Business Controller? Drivs du av att nå bästa resultat och genom erfarenhet och ett genuint intresse för affärsuppföljning och har förmågan att omvandla analys till handling?  Då kan du vara den vi söker!
 

Vi söker en senior Business Controller till avdelningen Controlling Marknad & Försäljning. Din roll kommer i första hand vara att stödja vår Retail sektion med finansiell planering, kostnadsanalys och måluppföljning. Vår retailverksamhet driver ca 500 stationer under varumärkena Preem och SÅIFA varav ca 100 är bemannade stationer med partnerdriven butiksförsäljning. Fastighetsbeståndet för station och butik ligger också inom sektionens verksamhet. Preem befinner sig i en spännande fas i en omställning till förnybart och som ett led i det sker en storsatsning att kunna erbjuda snabbladdning inom stationsnätet för att möta framtidens växande efterfrågan på miljöeffektiva energislag.

Du kommer bli del av en avdelning om fem personer inklusive chef och du rapporterar till Chef Controlling Marknad & Försäljning. Du arbetar självständigt, tar de kontakter och samlar den information som behövs för att kunna utföra arbetsuppgifterna. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Stockholm. Vi praktiserar en flexibel arbetsmiljö med goda möjligheter till bland annat hemarbete.

 

 

Arbetsuppgifter:

 • Du har en viktig roll som stöd för ledningsgruppen inom sektionen retail samt övriga delar av Preem angående frågor relaterade till resultatet för Retail och ta relevanta beslut för att förbättra uppföljningen inom detta område
 • Ansvarar för finansiella prognoser, uppföljning, analys och rapportering av resultatet för Marknad & Försäljning med fokus på sektionen Retail.
 • Ansvarar för - På ett aktivt sätt hålla sig uppdaterad och delta i sektion Controllings processer och utveckling samt bidra med förbättringar inom sektionens arbete
 • Månadsrapportering inklusive diverse bokslutsrelaterade uppgifter samt måluppföljning och avvikelseanalys
 • Ständigt förbättra och effektivisera Controlling för Retail
 • Koordinera och aktivt delta i den finansiella delen av styrelseprognoser, affärsplan och strategiplan.
 • Agera rådgivare i relevanta ekonomiska frågor för kontaktytor inom Retail.
 • Ad hoc analyser kopplade till finansiella arbetsmoment inom ansvarsområdet.
 • Som superuser för BI säkerställa funktionalitet och innehåll i BI-portalen och BI-kuber.
 • Göra presentationsmaterial för arbetsuppgifterna ovan.
 • Vara en aktiv del av Controlling, arbeta för sektionens utveckling genom att delta och bidra på möten, konferenser och i övrigt utveckla ekonomistyrningen på Preem

 

Profilbeskrivning:

 • Högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande
 •  Mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper inom övriga Officeprogram
 • Goda kunskaper inom svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt
 • Minst 5 års erfarenhet från Controlling gärna med erfarenhet av Business to Consumer och Business to Business.
 • Erfarenhet från ERP- och BI system, erfarenhet av Power BI är meriterande
 • Du har förmågan att hantera stora datamängder och kan förmedla komplexa processer och sammanhang med en enkel och tydlig kommunikation för att bidra till en ökad affärsförståelse.
 • Du drivs av att identifiera förbättringar och effektivisering kopplat till affär, verksamhet och processer.

 

För att trivas i rollen är du förändringsorienterad, initiativtagande, proaktiv, analytisk och noggrann. Viktigt är också att du är lyhörd för verksamhetens behov. Vidare trivs du att arbeta både enskilt och i grupp.

Om Bolaget:

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

 

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar vi med Finance Recruitment, intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande.
Ansök via ”ansök-knappen” på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Svensson på caroline.svensson@financerecruitment.se.

 

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2021-10-22

  Företag

  Preem AB

  Ort

  Stockholm

  Anställningsform

  Tillsvidare

  Sektor

  Ekonomi & Redovisning

  Ansvarig konsult

  Caroline Svensson

  Rekryteringskonsult. Rekrytering av chefer och specialister inom ekonomi

  Liknande jobb

  cheetah-square

  Ekonomiassistent

  2021-12-07

  IT, hellhetslösning

  Kista

  Interims- & Konsultuppdrag

  Bactiguard

  Business Controller

  2021-12-06

  Bactiguard

  Stockholm

  Tillsvidare

  cheetah-square

  Hyresadministratör till Fastighetsbolag i City

  2021-12-06

  Fastigheter

  Hötorget

  Tillsvidare

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.