För vår kund Rexels räkning söker vi nu en Senior Financial Controller som vill vara med och utveckla ekonomifunktionen framåt. Värdesätter du samarbete, flexibilitet samt att jobba i en utvecklande och kreativ arbetsmiljö så kan detta vara rollen för dig. I rollen kommer du att få ett viktigt ansvar i att kvalitetssäkra stora delar av arbetsflödet från rapportering, redovisning, analys samt vara delaktig i budget- och prognosarbetet. Som Senior Financial Controller kommer du även att utveckla och implementera nya rutiner och processer i nära samarbete med Ekonomichef. Rollen som Senior Financial Controller erbjuder en spännande möjlighet för dig som är nyfiken till din natur och vill kunna driva och påverka din roll framåt. På Rexel uppskattas kreativitet, initiativ och förändringsvilja! Rollen är placerad på Rexels kontor i Älvsjö, på fem minuters promenadavstånd från pendeltågstationen. Du rapporterar direkt till Ekonomichef och ingår som en del i grupp om fem direktrapporterande.

Arbetsbeskrivning

 • Delaktig i rapportering och kvalitetssäkring av månads- och årsbokslut
 • Sammanställa material och analyser till månatliga business reviews med koncernen
 • Intern finansiell rapportering
 • Följa upp och analysera utfall OPEX samt vara stöd i budgetering och prognostisering utav kostnader
 • Delaktig i bolagets totala budgetprocess, bland annat kring investeringar i anläggningstillgångar samt OPEX för supportkontoret. Framtagande och koordinerande utav Excel-mallar för budgetering
 • Utveckla bolagets ekonomiprocesser, system och arbetsrutiner
 • Effektivisering av systemstöd samt driva digitaliseringsprojekt
 • Utveckling och framtagande av rapporter till verksamheten och bolagsfunktioner

Profilbeskrivning

 • Vi söker dig som har en akademisk examen i ekonomi / redovisning / företagsekonomi och har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av rapportering och kvalitetssäkring av månads- och årsbokslut
 • Erfarenhet av budget- och prognosarbete
 • Har du erfarenhet från ett transaktionsintensivt företag och kunskap i IFRS ses det som meriterande
 • Du har mycket goda kunskaper i Excel och kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska
 • Som person är du handlingskraftig med vilja att förändra. Du är kommunikativ med god samarbetsförmåga och drivs av att få med dina kollegor i att utveckla ekonomifunktionen framåt. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper

Om Rexel
Rexel Sverige AB är en specialist inom professionell distribution av elektriska produkter och tjänster i alla typer av marknadskanaler. Både branschen och Rexel befinner sig i en spännande utvecklingsfas där Rexels erbjudanden i allt större utsträckning innehåller nya tjänster inom områden som sol, ladd och belysning. Vi är en del av en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder på tre kontinenter. Koncernen är noterad på Parisbörsen. I Sverige har vi en stark position, med cirka 800 medarbetare på 60 platser i landet och en omsättning på cirka 5,8 miljarder svenska kronor. Vår vision är att bli Sveriges modernaste energiteknikdistributör!
Rexel arbetar för närvarande mestadels hemifrån utifrån tidigare riktlinjer FHM, men utvärdering pågår kring hur bolaget framåt ska fördela arbete mellan kontor och hem.

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 50 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2021-10-19

  Företag

  Rexel Sverige AB

  Ort

  Älvsjö

  Anställningsform

  Tillsvidare

  Sektor

  Ekonomi & Redovisning

  Ansvarig konsult

  Johan Junggren

  Senior rekryteringskonsult. Rekrytering av chefer och specialister inom ekonomi

  Liknande jobb

  cheetah-square

  Ekonomiassistent

  2021-12-07

  IT, hellhetslösning

  Kista

  Interims- & Konsultuppdrag

  Bactiguard

  Business Controller

  2021-12-06

  Bactiguard

  Stockholm

  Tillsvidare

  cheetah-square

  Hyresadministratör till Fastighetsbolag i City

  2021-12-06

  Fastigheter

  Hötorget

  Tillsvidare

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.