Skatteansvarig rekryteras till Atrium Ljungberg

Har du ett genuint intresse för skattefrågor och vill ha en betydelsefull roll som skatteansvarig där du ansvarar för att optimera koncernens skatteposition? Har du tidigare erfarenheter av skattefrågor inom fastighetsbranschen och söker ett framgångsrikt och stabilt företag där du blir en viktig medarbetare som jobbar nära organisationen? Då är det dig vi söker!

Den skatteansvariges huvudsakliga ansvar består i att:

 • Hantera skatte- och momsfrågor i koncernen och se till att koncernen redovisar och betalar korrekt skatt
 • Samordna skatterelaterade frågor och rutiner inom bolaget, främst för moms, inkomstskatt, fastighetsskatt och reklamskatt
 • Vara företagets interna expert och kontaktperson gällande skattefrågor samt agera kontaktperson gentemot Skatteverket
 • Hålla sig uppdaterad kring lagar och regler inom skatteområdet samt analysera konsekvenser och implementerar åtgärder vid behov.
 • Beräkna och rapportera koncernens totala skatt vid prognoser, delårs- och helårsbokslut i samarbete med koncerncontroller
 • Ansvara för upprättande av inkomstdeklarationer i samarbete med bolagsansvariga
 • Ansvara för att allmän, förenklad och särskild fastighetstaxering genomförs korrekt och i tid, i samarbete med förvaltningscontrollers
 • Ansvara för skattemässig klassificering av projekt och avskrivningsoptimering, i samarbete med projektcontrollers
 • Agera i enlighet med Atrium Ljungbergs grundvärderingar enligt deras medarbetardefinitioner
 • Verka för att arbetsplatsen är en arbetsplats där medarbetarna litar på människorna de arbetar för, är stolta över vad de gör och trivs med människorna de arbetar med.

Rollen är placerad på huvudkontoret i Sickla och rapporterar till bolagets ekonomichef.

Vem söker vi?

 • Du är utbildad civilekonom eller jurist med ett genuint intresse för moms- och skattefrågor
 • Du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta med skatterelaterade frågor kopplade till fastighetsbranschen, exempelvis från revisionsbyrå eller från bolag som hanterar liknande frågeställningar
 • Kunskaper i redovisning och med god förmåga att förstå och analysera ekonomiska rapporter
 • Avancerade kunskaper i Excel samt erfarenhet av skattesystem är ett krav
 • Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, i huvudsak på svenska men ibland även på engelska

Som person har du ett starkt driv och har en fallenhet för att vilja leverera hög kvalitet i ditt arbete. Du är strukturerad, noggrann och trivs att samarbeta i team samtidigt som du har förmågan att driva ditt arbete självständigt. Vidare har en god pedagogisk förmåga och är bra på att beskriva komplexa sammanhang på ett lättförståeligt sätt

Atrium Ljungbergs värderingar är viktiga så vi söker dig som stöder deras värdeord långsiktighet, samverkan, pålitlighet och innovativt tänkande, med affären och kunden som bas. I den här rekryteringen lägger vi mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Organisationsbeskrivning

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter med fokus på att skapa attraktiva och hållbara stadsmiljöer där människor vill leva, arbeta och vistas – idag och i framtiden. Vi finns där Sverige växer; i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö, där vi förvaltar våra områden med egen kompetent och engagerad personal.
Tillsammans med kunder, kommuner och andra samarbetsparter får vi platser att utvecklas och växa i enlighet med vår vision – Alla vill leva i vår stad.

Intresserad av att söka denna spännande tjänst? Ansök i så fall omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via ”ansök knappen” på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på karin.tranaeus@financerecruitment.se vid eventuella frågor.

Ansökan

Intresserar denna roll dig, ansök omgående då intervjuer sker löpande. Ansök via formuläret nedan.

 • Dra filer hit eller
  Max filstorlek: 40 MB, Max antal filer: 5.
   Dra filer hit eller Välj filer
  • Hidden
  Publiceringsdatum

  2021-05-11

  Företag

  Atrium Ljungberg AB

  Ort

  Nacka

  Anställningsform

  Permanent

  Sektor

  Ekonomi & Redovisning

  Ansvarig konsult

  Karin Tranaeus

  Rekryteringskonsult. Rekrytering av chefer och specialister inom ekonomi

  Vad händer nu?

  Efter din ansökan följer några standardiserade steg i rekryteringsprocessen. När du har skickat in din ansökan så kommer vi ta kontakt med dig när det är dags för nästa steg. Vi anpassar alltid processen utifrån de aktuella förutsättningarna. Vid konsultuppdrag kan det gå mycket fortare.

  Webbansökan

  Du skickar in dina viktiga dokument som CV och personligt brev via www.financerecruitment.se. Det här steget är nu klart!

  Kompletterande uppgifter

  Vi kommer att skicka ett kort frågeformulär till dig inom några dagar där vi ber dig fylla i uppgifter som gör det lättare för rekryterarna att bedöma din profil och kompetens.

  Telefonavstämning

  Om rekryteraren bedömer att din profil är intressant för uppdraget så kommer du bli kontaktad för en kort avstämning per telefon.

  Kompetensintervju

  I detta steg blir du kallad till en kompetensbaserad djupintervju tillsammans med ansvarig rekryterare.

  Tester

  Personlighetsbedömning samt eventuella kunskaps- och begåvningstester.

  Intervju hos arbetsgivare

  I det här steget har du blivit utvald (ofta tillsammans med ett antal övriga kandidater) att träffa vår slutkund och din potentiella nya arbetsgivare för intervju.

  Referenstagning och bakgrundskontroll

  Här kontaktar vi de referenser som du har angivit i rekryteringsprocessen. Vi genomför också en bakgrundskontroll som presenteras för arbetsgivaren.

  Kontraktsskrivning

  Grattis!

  Uppföljning med rekryteringskonsult

  Våra rekryteringskonsulter följer alltid upp med kandidaterna efter avslutad process.

  Vill du veta mer?

  Finance Recruitment är ett specialistbolag fokuserat på ekonomi, bank och finans. Vi ser till att rätt kandidat får rätt uppdrag.