Jelena Kitanovic: Eldsjäl och ledare | Finance Recruitment

Jelena Kitanovic: Eldsjäl och ledare

Senior Rekryteringskonsult och team leader på Finance Recruitment


Vad är din bakgrund innan du kom till Finance Recruitment?

Jag har studerat ekonomi och systemvetenskap på Stockholms Universitet och Kungliga Tekniska Högskolan. I sluttampen av mina studier så var det hög arbetslöshet och svårt att hitta jobb. Men jag fick in foten på ett finansbolag, studerade på dagarna och jobbade på kvällarna.

Min roll handlade om införsäljning och anskaffning av nya kunder, jag gjorde bra ifrån mig och ganska snabbt blev jag teamchef och senare avdelningschef.

Jag insåg några år senare att jag älskar att jobba i team, bygga team och jag tycker om att utmana mig själv – för jag tror inget är omöjligt. Det låter jätteklyschigt, men jag tror att alla kan hitta sätt att lyckas bara dem vill.

Det blev startskottet att starta eget där jag fick följa min egen väg. Jobba med människor, utveckla andra och se andra lyckas. Och kanske också lära mig att misslyckas, vilket är en del av resan för att ta sig framåt.

Kan du berätta vad det är du gör på Finance Recruitment?

Jag håller på att utveckla ett eget område för kund och säljorienterade roller inom, bank, finans och försäkring. Jag träffar kontinuerligt nya kandidater och kunder.

Jag är också team leader för två medarbetare som håller på att starta upp området inom Legal, Risk & Compliance.

Det innebär att jag jobbar mycket med att få ut Finance Recruitment på ny mark där vi träffar nya potentiella kunder och skapa förtroende hos dem, för att en dag få visa dem vad vi går för.

Kan du nämna en rekrytering där du lärt dig något

Jag lär mig något hela tiden. Dels hur bolag fungerar men framför allt har jag insett att det är inte bara ett CV vi rekryterar, utan det är människor. Att lära mig hur en rekryterande chef fungerar, och förstå vilken typ av chef en toppkandidat behöver för att prestera, det är den stora utmaningen!

I den bemärkelsen är varje uppdrag unikt.


Vill du veta mer?

Kontakta Jelena om du är intresserad av att höra mer om hur vi hittar rätt matchning mellan chefer och kandidater.

Jelena Kitanovic
0700105906
jelena.kitanovic@financerecruitment.se

Liknande nyheter

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller