Föreläsning på Thorildsplans gymnasium | Finance Recruitment

Föreläsning på Thorildsplans gymnasium

”Våga var unik, och var inte rädd för att sticka ut. Det värsta som kan hända är att du får ett nej”

 

Det var budskapet som Jens Bergsten, grundare och senior rekryteringskonsult på Finance Recruitment, förmedlade till ett hundratal elever på Thorildsplans gymnasium.

Eleverna som går i årskurs två genomför ett projekt i hur de fullföljer en jobbansökan. Projektet inkluderar utformandet av CV och personligt brev, men också intervjuträning tillsammans med kursföreståndare.

”Vi har valt att dela upp elevklasserna oss sinsemellan, så att vi lärare intervjuar elever från andra klasser. Det är främst för att vi vill undvika personliga jäv, ge en så objektiv bedömning som möjligt av eleven och simulera en riktig intervjusituation”

Sara Hesslid, engelskalärare, förklarar att projektet har som utgångspunkt att kombinera språkundervisning med relevant kunskap för elevernas framtida studier och yrkesliv.

 

Thorildsplans gymnasium kontaktade Finance Recruitment med förfrågan om en föreläsning för att ge sina elever en gemensam uppstart i projektet med inspiration från en utomstående expert på området.

 

”Alla elever gör en studieresa och vi vill påvisa att det lönar sig att se hela världen som sin arbetsmarknad” berättar Morgan Malm, svenska- och engelskalärare.

 

Det är något som vi på Finance Recruitment helhjärtat håller med om.

Vi önskar också alla elever lycka till med sina projekt – framtiden ligger inför era fötter!

 

Liknande nyheter

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller