Fredrik Sjöberg: The People @ Finance | Finance Recruitment

Fredrik Sjöberg: The People @ Finance

Senior Rekryteringskonsult på Finance Recruitment


Kan du kort beskriva vad du gjorde innan du kom till Finance Recruitment?

Jag är utbildad i ekonomi och redovisning och flyttade upp till Stockholm i mitten av 90-talet från Smålands gröna skogar. Tog anställning som Redovisningsekonom på First Hotels och snart efter det så blev jag Business Controller för samtliga restauranger i Norden. Jag fortsatte sedan inom ekonomi och arbetade som ekonomichef på ett konferensbolag. Efter fyra år i den rollen började kände jag att det var dags för nytt, och jag fundera på vad jag ville göra härnäst.

Då blev jag rekryterad av Manpower, där jag startade min karriär som rekryteringskonsult och arbetade i sju år. Efter Manpower gick jag vidare till då nystartade Dfind Finance och jobbade specialiserat med rekrytering inom ekonomi och redovisning i fem år. Så jag hade arbetat i rekryteringsbranschen i 12 år innan jag började på Finance Recruitment.

Vilken är din roll på Finance Recruitment?

Jag jobbar i teamet som fokuserar på chefer och specialister inom ekonomi och redovisning. Här arbetar vi ur ett 360 graders perspektiv, det vill säga att jag äger processen från ax till limpa. Jag sköter kundrelationer och införsäljning, skriver kravprofiler tillsammans med kunden, söker upp relevanta kandidater, intervjuar dem, kvalitetssäkrar dem och sedan levererar jag de mest lämpliga kandidaterna till kunden.

Primärt handlar det om tyngre redovisningsroller, ekonomichefer, business controllers och CFO’s.

Vad har förändrats i rekryteringsbranschen sedan du började, kan du ge ett exempel?

Jag tycker att det är väldigt roligt och intressant att få arbeta med människor. En av de påtagliga förändringarna som har skett är hur kandidatmarknaden fungerar. För 10 år sedan kunde jag lägga ut en annons, arbeta med andra uppdrag och i princip komma tillbaka och välja ut de bästa ansökningarna, men så fungerar det inte längre.

Idag är det mycket större fokus på Search och Headhunting, och under de sista åren har det varit väldigt mycket kandidatens marknad. Det har ändrat sättet som vi arbetar med rekrytering, och enligt mig för det bättre. För att lyckas med rekrytering idag måste du vara uppmärksam, omhändertagande och lyssna på kandidater till bästa förmåga – för den stunden du ser kandidater som en handelsvara är du helt fel ute. Då kan du lägga ner.


Är du sugen på nya utmaningar?

Kontakta Fredrik om du går i tankarna på att byta jobb, eller om du bara vill höra mer om hur vi arbetar med kandidatfokuserad rekrytering på Finance Recruitment.

Fredrik Sjöberg
0707129297
fredrik.sjoberg@financerecruitment.se

 

Liknande nyheter

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller
    Accepterade filtyper: pdf.