Kandidatcase: Intervju 

Ännu en lyckad rekrytering till Billerud Korsnäs

Skärmklipp
Intervju med David persson, Business controller på billerud korsnäs

Kan du kort beskriva vem du är och din bakgrund inom ekonomi.

"Mitt namn är David Persson och jag är 35 år gammal. Jag tog examen 2012 och har arbetat som Controller de senaste sex åren."

Hur kom du i kontakt med Finance Recruitment?

"Jag ville vidare och prova på något nytt, så jag laddade upp mitt CV på er hemsida. Jag var först i en process till ett controllerjobb på Samsung, men tyvärr blev jag inte slutkandidat i den processen. Jag fanns kvar i systemet och Anna kontaktade mig för en roll som Controller på Billerud Korsnäs."

 

 

Skärmklipp

Anna hade bra koll på vad som krävdes och även bra kontakt med kunden, vilket kändes viktigt för mig.

David Persson, Business Controller. 

process

Hur upplevde du rekryteringsprocessen tillsammans med oss?

"Anna har varit duktig på att återkoppla och synka med mig löpande. Jag uppskattade också att kunna bolla lite tankar och idéer kring vad som är utvecklande för mig. För det är ju så att när man väl skickat ut CV till olika bolag så kommer erbjudanden om olika roller, högt som lågt. Det är inte alltid alla som är relevanta."

Vad tycker du är viktigast hos ett rekryteringsbolag?

"Det viktigaste skulle jag säga är att personen som kontaktar mig är påläst om rollen och kan komma med personliga synpunkter på vad rollen skulle kunna innebära för mig. Att rekryteringskonsulten kan se helheten och inte bara droppar här är en roll – sök. Får jag bolla lite med en rekryterare som kan hjälpa mig på vägen så ser jag det som väldigt positivt."

Skulle du rekommendera oss till andra som har liknande behov?

"Pratar jag med en ekonom som vill få ett rekryteringsbolag rekommenderat, så skulle jag rekommendera er utifrån mina erfarenheter."

bakgrund till samarbetet 

Billerud Korsnäs har samarbetat med Finance Recruitment vid flera tillfällen över åren och har haft flera lyckade rekryteringar. Denna gång hade Billerud Korsnäs ett behov av en Business Controller. Kandidaten skulle ha akademisk examen inom finans/företagsekonomi och inneha fem till sju års erfarenhet inom finans/Controlling.

Om företaget

Billerud Korsnäs

BillerudKorsnäs arbetar för en hållbar framtid genom att leverera förnybara färpackningsmaterial- och lösningar som utmanar konventionella förpackningar. De är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder.

Ansvarig konsult

Anna M_mockup1
Anna Möllevinge

Rekryteringskonsult. Rekrytering av chefer och specialister inom ekonomi

Relaterade testimonials

SV
Kandidater
SV
Kunder