Kundcase: Intervju 

Finance Recruitment X Nordic Rice

Skärmklipp
Intervju med fadi talib, coo på nordic rice

Kan du kort beskriva vem du är och vad du arbetar med på Nordic Rice.

"Mitt namn är Fadi och jag arbetar som COO och projektledare på Nordic Rice, vilket är Sveriges enda risfabrik. Jag är ingenjör inom maskinteknik och har tidigare arbetat på Scania i 10 år. Nu har jag lämnat mekanik och börjat med livsmedel helt enkelt."

Vilket rekryteringsbehov hade du när du kom i kontakt med Finance Recruitment?

"Vi hade behovet av en redovisningsekonom. Rollen var ute på en extern redovisningsbyrå men vi växer och ville gärna ta hem rollerna in-house."

Skärmklipp

Så fort saker ändrades var Rasmus där, det kändes som att jag var hans enda kund vilket var jättebra. 

Fadi Talib, COO på Nordic Rice. 

Processen 

Hur upplevde du rekryteringsprocessen tillsammans med oss?

"Jag tycker att det var väldigt smidigt. I och med att Rasmus var så duktig på att veta vad som krävdes i rollen så var det enkelt att förklara vårt behov för honom. Jag hade skrivit en annons tidigare som jag bad Rasmus finslipa. Han kan branschen och vilka kvalifikationer kandidaten ska ha, så vi fick fram en riktigt bra kravprofil. Jag är en ingenjör i grunden och kan inte så mycket om ekonomi eller branschen, Rasmus visste däremot exakt vad jag behövde."

Vad är viktigast hos en samarbetspartner när du ska rekrytera eller har ett konsultbehov?

"Jag hade en annan firma under tiden jag arbetade med er och därför var det viktigt för mig att  arbeta med någon som var snabb, återkopplade snabbt och var flexibel. Vi hade bråttom och behövde annonsera ut så fort som möjligt. Jag blev nästan chockad när jag såg att annonsen var ute en dag efter vi hade pratat. Jag tycker att det också var viktigt att jag fick olika kandidater som hade lite olika lönespann och erfarenhet."

Skulle du rekommendera oss till andra som har liknande behov?

"Definitivt."

 

Bakgrund till samarbetet

Den önskvärda kandidaten som skulle ta rollen som redovisningsekonom skulle ha minst gymnasial ekonomiutbildning samt några års erfarenhet av ekonomiarbete. Några av de huvudsakliga arbetsuppgifterna som kandidaten skulle ha var löpande bokföring, upprättning av bokslut och årsredovisning samt löpande förbättringsarbete.

Om företaget

Nordic Rice 

Nordic Rice AB tog över produktionen i Risfabriken i Eskilstuna år 2016, men erfarenheten inom livsmedelsindustrin sträcker sig långt mycket längre bak än så. Nordic Rice brinner för det de gör och det handlar inte bara om att förädla och packa ris, utan att alltid leverera produkter av högsta kvalité. De besitter ett oslagbart nätverk och har idag byggt upp ett starkt och kompetent team.

Ansvarig konsult

Rasmus Benner (1)
Rasmus Benner

Senior rekryteringskonsult. Rekrytering och konsultlösning av ekonomer.

Relaterade testimonials

SV
Kandidater
SV
Kunder