In-house M&A jobb i Stockholm | Finance Recruitment

In-house M&A jobb i Stockholm

Vi är specialister på att rekrytera specialistkompetens till in-house M&A (Mergers and Acquisitions) avdelningar i Stockholm.

Anlita oss

In-house M&A jobb i Stockholm

På Finance Recruitment har vi ett dedikerat team som aktivt arbetar med tillsättningar inom in-house M&A i Stockholm. Våra medarbetare har själva bakgrund från finansbranschen och ett stort nätverk i Stockholmsregionen men även i övriga nordiska huvudstäder samt London.

Roller inom in-house M&A

Flertalet större organisationer med intresse av icke-organisk tillväxt har väl utvecklade interna M&A avdelningar. I bolag med en större mängd finansiella transaktioner är detta fördelaktigt då kompetensen inom bolaget växer, samt att det egna teamet kan genomföra fler och mer effektiva transaktioner. Rollerna inom in-house M&A är bland annat:

 • Analytiker: Du arbetar som investeringsanalytiker och undersöker samt modellerar utsikterna för investeringsmöjligheter. Det är ofta operativt arbete där du supporterar ditt team och tar fram underlag för framtida investeringar.
 • Associate: Du bidrar till att följa upp och arbeta aktivt med befintliga förvärv samt screenar och utvärderar nya potentiella investeringar för bolaget samt är drivande i själva transaktionerna med allt från due-diligence till exekvering.
 • Manager: Som manager har du ofta befogenhet och ansvar för utvärdering och exekvering av transaktioner som uppköp eller försäljning. Du rapporterar oftast direkt till bolagets ledning och har nära kontakt med aktieägarna.

In-house M&A avdelningar som vi rekryterat till

Vi har rekryterat till ett flertal in-house M&A avdelningar i Stockholm. Vi arbetar branschoberoende, och har rekryterar till allt från större finansbolag som Söderberg & Partners till nischade tech-bolag som AddSecure i Stockholm.

Arbetsuppgifter för in-house M&A

Mergers-and-acquisitions är en samlingsterm för en nyckelfunktion som tar hand om bolags stora och strategiska transaktioner. Detta kan innefatta företagsförvärv, sammanslagningar eller avknoppningar. Arbetsuppgifterna inom M&A är varierande och inkluderar:

 • Research och analys av marknaden för att finna nya potentiella investeringar.
 • Ta fram räkenskaper för financial return och riskbedömning av investeringsprojekt.
 • Nära arbete med externa konsulter, ledning och styrelse.
 • Förhandla och ta fram affärsplaner inför uppköp samt ansvara för PMI (post merger integration) efter uppköp.

Vad behöver du som kandidat för att jobba med in-house M&A?

Som relevant kandidat inom M&A så krävs det ofta flera saker på din meritlista. För att jobba som investerare och genomföra transaktioner för mångmiljonbelopp så behöver du utöver ett analytiskt och kommersiellt tänkande:

 • Stark akademisk bakgrund från finans, industriell ekonomi eller motsvarande.
 • Erfarenhet inom området Corporate Finance från antingen en investmentbank, managementkonsultbolag eller ”Big4”.
 • Full förståelse för finansiell värdering, modellering, riskanalys och olika avkastningsmodeller.

Behöver du rekrytera inom In-house M&A?

Om du har ett behov av att hitta rätt medarbetare till din organisation så är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig och din organisation konkretisera behovet och ge en marknadsanalys av hur kandidatmarknaden ser ut. Vårt erbjudande inkluderar allt från kravprofil till search och annonsering till intervjuer, bakgrundskontroller, kompetenstester och presentation av de bästa kandidaterna.


Nahrin Anbratt

Nahrin Anbratt

0704980274

Email

Senior Rekryteringskonsult specialiserad på rekrytering inom Private Equity

Varför borde du använda Finance Recruitment när du behöver anställa?

Läs mer här

Har du ett rekryteringsbehov eller vill diskutera en framtida tillsättning?

Läs mer här

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
 • Dra filer hit eller