Investment banking jobb i Stockholm | Finance Recruitment

Investment Banking jobb i Stockholm

Vi är experter på att rekrytera specialistkompetens inom investment banking i Stockholm. Marknadens starkaste nätverk till din tjänst!

Anlita oss

Investment Banking jobb i Stockholm

På Finance Recruitment har vi ett dedikerat team som aktivt arbetar med tillsättningar specialistroller inom Investment Banking i Stockholm. Våra medarbetare har själva bakgrund från finansbranschen och ett stort nätverk i Stockholmsregionen.

Roller vi rekryterar till inom Investment Banking

  • Corporate Finance: Generalist som jobbar med såväl sälj, som köpsidemandat inom M&A.
  • Infrastructure M&A: Investeringar i infrastruktur växer globalt. En stor del av det här jobbet handlar om att hitta, analysera och utvärdera investeringsmöjligheter med mest förmånlig finansiering och beskattning.
  • Leveraged Finance: inom leveraged finance ansvarar du för att analysera och utvärdera potentiella kunder som banken lånar ut pengar till.
  • Equity Capital Markets (ECM): Roller inom ECM ansvarar för rådgivning av kapital såsom aktier, optioner, terminskontrakt samt kapitalanskaffningar.
  • Debt Capital Markets (DCM): Roller inom DCM hjälper bolag att anskaffa tillgångar genom skuldsättning på obligationsmarknaden. Detta inkluderar lån från privata och offentliga långivare.

Investment Banker som vi har rekryterat till

Vi arbetar med ett flertal investment banker i Stockholm. Ett par av dessa är norska storbanken DNB och Swedbank.

Arbetsuppgifter inom Investment Banking

Då investment banking kan ses som ett samlingsnamn för många roller så kan arbetsuppgifterna tillika variera väldigt mycket. I grunden handlar det om att hitta och analysera investeringsmöjligheter – antingen via kapital eller skulder. Inom den här branschen så får du stora kontaktytor och exponering mot intressanta bolag som påvisar stor framtida potential. Du kan få inblick i strategin, finansieringen och i slutändan stor möjlighet att påverka bolagens framtid.

Vad behöver du som kandidat för att jobba med Investment Banking?

För att bli framgångsrik inom investment banking så finns det några grundläggande färdigheter som bör stämma överens med din profil. Eftersom vi rekryterar till flera nischer inom yrkesgruppen så efterfrågas det alltid specialistkunskap, men här listar vi några faktorer som är gemensamma för de roller vi rekryterar till:

  • Starka akademiska meriter med på Kandidat – eller Master nivå inom finans eller ekonomi
  • Grundläggande förståelse för området Corporate Finance
  • Minst ett års erfarenhet från jobb inom bank eller andra finansiella institutioner

Behöver du rekrytera inom Investment Banking?

Om du har ett behov av att hitta rätt medarbetare till din organisation så är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig och din organisation konkretisera behovet och ge en marknadsanalys av hur kandidatmarknaden ser ut. Vårt erbjudande inkluderar allt från kravprofil till search och annonsering till intervjuer, bakgrundskontroller, kompetenstester och presentation av de bästa kandidaterna.


Nahrin Anbratt

Nahrin Anbratt

0704980274

E-post

 

 


 

Varför borde du använda Finance Recruitment när du behöver anställa?

Läs mer här

Har du ett rekryteringsbehov eller vill diskutera en framtida tillsättning?

Läs mer här

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller