Podcast_cover_mediium

I detta avsnitt av FRpodden pratar vi med Mattias Sjödin, hedgefondförvaltare och entreprenör. Mattias pratar om sin resa inom investeringsbranschen, vad som krävs för att bli framgångsrik som förvaltare och ger några goda råd till unga investerare på börsen.

För 30 år sedan handlades aktier via fysiska värdepapper. Courtaget, det vill säga kostnaden för att köpa en aktie, kunde vara så högt som 200 kronor. Idag finns det smarta appar som Avanza och Nordnet där småsparare genom en knapptryckning kan handla aktier för så lite som 1 krona.

Mattias berättar om sin resa från bankkontoret i Skellefteå till några av Sveriges mest kända investeringsbolag i Stockholm. Hur förändrades investeringsvärlden under den digital revolutionen och vad var det som fick honom att till slut testa entreprenörens vingar och starta en egen hedgefond. 

Avslutningsvis pratar vi också om vilka grundegenskaper som Mattias tycker är viktiga för att bli framgångsrik som förvaltare. Han ger också några goda råd och tips till alla unga småsparare som under det senaste året hittat in på börsen.

Lyssna på podcastavsnittet på den platform som passar dig bäst.

Spotify 

Podbean

Apple podcast

 

Plats för eventuell bildtext

Carl Barkestam
Carl Barkestam

Marknadsansvarig och kontaktperson för webb

Liknande nyheter

FRpodden
SV
FRpodden
SV
FRpodden
SV