Simon Kling

Vem hade trott att år 2021 skulle bli det bästa året någonsin? Som chef är det ibland lätt att glömma bort hur duktiga ens medarbetare är och i år har Finance Recruitments medarbetare verkligen överträffat alla mina förväntningar. 

Att arbeta med rekrytering och bemmaningsuppdrag är ett utmanande arbete. Jag brukar i anställningsintervjuer med nya medarbetare lyfta fram tre utmaningar.

  • Förstå vad kunden vill ha.
  • Förstå vad kandidaten kan.
  • Själva ”produkten” är en människa och då kan allt hända.

Det här året har varit intensivt

Ingen i vår bransch har nog missat att det funnits ett uppdämt rekryteringsbehov. Företagen har dragits med kompetensbrist och vi har aldrig haft så många inkommande förfrågningar som i år.

Det har verkligen varit kandidaternas marknad i år.

Trots den hårda belastningen så har vi ändå lyckats leverera, och allt detta på grund av fantastiska medarbetare. Sedan några år tillbaka använder vi konceptet Great Place To Work och även i år kan vi titulera oss som ett Great Place To Work.

 

Tack för i år. Slut för i år. Gott Nytt År.

Rekrytering och konsulter - att arbeta med människor

Ofta har våra kunder en bra uppfattning om vad dom önskar i en ny medarbetare, men de kan inte alltid klä det i ord. I takt med att de träffar kandidater kan uppfattningen också förändras. Det är inget märkligt, men det ställer krav på oss som rekryterare.

Det gäller verkligen att förstå sin kund, förstå kulturen för att kunna leta efter rätt profiler. Dessutom arbetar vi på Finance Recruitment helt kompetensbaserat och då måste man också kunna hantera fördomar.

I en rekrytering eller ett bemmaningsuppdrag gäller det att förstå vilka kompetenser som kandidaten har. Rekryteraren måste på kort tid konkretisera kandidatens förmåga och förstå vad som engagerar och motiverar. Genom kunskapstester kan vi säkerställa kompetensen och genom CV kontroller och referenser styrka att allt kandidaten angivit är sant.

Tyvärr sker det ibland att kandidaterna skapar sin egen sanning.

När rekrytering fungerar är uppstår en så kallad win-win-win situation. Rekryteraren gillar kandidaten, kunden gillar kandidaten och kandidaten gillar kunden. Men allt kan hända. Även om kandidaten verkar hängiven till den nya möjligheten så kan motbud komma från nuvarande arbetsgivare, kandidaten ångrar sig eller blir sjuk. Kort sagt allt kan hända, vi arbetar trots allt med människor.  

Tack för allt

Vi mäter kontinuerligt hur nöjda våra kandidater är med oss och på en 5 gradig skala får vi 4,6 i snitt under året. Vi mäter också vår träffsäkerhet, dvs hur ofta vår rekryteringsgaranti måste tillämpas. Vår träffsäkerhet ligger på 96%, bra betyg på hur bra medarbetare vi har. 

Tack alla kandidater, alla kunder och alla konsulter för ett trevligt samarbete under året.

Vi på Finance Recruitment önskar er alla en trevlig avslutning på året och hoppas att ni får njuta av ledighet tillsammans med nära och kära.

Simon Kling profile
Simon Kling

Stolt VD

Liknande nyheter

Nyheter
SV
Nyheter
SV
Nyheter
Okategoriserade
SV