Simon Kling VD Finance Recruitment

Coronapandemin har hållit rekryteringsbranschen i ett järngrepp sedan mars månad detta nådens år 2020. Svenska bolag, icke sällan producerande och exportberoende, fick en helt ny verklighet att förhålla sig till. Ställ om, ställ in och skicka hem. Trots regeringens omfattande räddningspaket som trädde i kraft den 7 april på 95 miljarder kronor har svensk arbetslöshet klättrat upp till ca 9%.

I och med korttidspermitteringarna och det osäkra läget i Sverige och övriga världen så stoppades nyrekryteringar och konsulter fick lämna sina uppdrag. Under perioden april till juni så var det mörka moln som hopades över arbetsmarknaden.

Men nu glimtar vi solen igen

Efter sommarsemestrar (eller hemestrar som det nu kallas) så upplever vi på Finance Recruitment och Talent Recruitment nu rörelse ute på arbetsmarknaden. Dörrar som bommats igen av rädsla för corona och det oklara ekonomiska läget har börjat öppnas upp igen. Vi har nu en stadig ingång förfrågningar från bolag som åter öppnar upp för att anställa nya talanger och kompetenser till sina bolag. Både efterfrågan på nya rekryteringar och interimskonsulter har ökat igen – nu börjar vägen tillbaka, eller?

Att sia i framtiden är volatilt – men de nya lösningarna är här för att stanna

Det blåser en positiv sensommarvind just nu, det är det ingen tvekan om. Men om detta är slutet på Corona pandemin, eller om vi står inför ett återfall till hösten, det är inget vi kan veta med säkerhet.

Vad vi kan veta är att på väldigt kort tid så utmanades vi inom rekryteringsbranschen liksom många andra branscher att se över vårt arbetssätt. Gamla sanningar om det personliga mötet fick ställas mot agila lösningar över webben – och visst har det fungerat. Digitalisering må vara ett utslitet begrepp, men fortfarande aktuellt. Att tvingas till att arbeta på distans har tvingat oss bli mer moderna, effektiva och ja, digitaliserade.

Så vad betyder det för dig som kandidat

  • För det första. Var fortsatt försiktig och tänk på din egen samt andras hälsa.
  • För det andra, möjligheterna börjar komma tillbaka nu så se till att CV’t är uppdaterat samt att du har bra uppkoppling för videomöten över webben.

Vi hoppas att den positiva trenden fortsätter under hösten nu och att det värsta är bakom oss. Oavsett så kommer vi fortsätta se till att rätt kandidat får rätt uppdrag inom ekonomi, bank och finans.

Ta hand om er där ute,

 

Simon Kling VD Finance Recruitment
Simon Kling

VD

Liknande nyheter

Nyheter
SV
Nyheter
SV
Nyheter
Okategoriserade
SV