Information för kandidater i corona tider

Information till kandidater: Rekrytering i Corona-tider

Företag skickar hem sin personal, arbetsförmedlingen rustar inför varsel och finansmarknaden är skakig. Detta är förunderliga tider och det påverkar också rekryteringsbranschen. Det är vårt jobb att kontinuerligt träffa duktiga kandidater som vi sedan kan presentera för nya spännande utmaningar. Vi har från denna vecka beslutat att hålla vårt kontor stängt och av den anledningen träffar vi inte längre kandidater och kunder i fysiska möten utan alla våra möten sker i dagsläget över webben. Detta för att på bästa vis minimera spridning bland vår personal, våra kandidater och i samhället för övrigt.

Därför vill vi passa på att informera dig om våra nya rutiner

  • Ansökningsprocessen för våra tjänster fortsätter som vanligt. Som kandidat rekommenderar vi att du skickar din ansökan i vanlig ordning om du är intresserad av en specifik tjänst.
  • Vi genomför intervjuer löpande via webben. Vi har en bra rutin för att intervjua våra kandidater över tjänster som Microsoft Teams, Skype eller Google Hangouts. Ansvarig rekryteringskonsult kommer att kontakta dig och ge instruktioner om hur detta fungerar.
  • Arbetsprover och bakgrundskontroller kommer att genomföras som vanligt. Dessa sker över webben och kommer inte att påverkas.
  • Vi fortsätter att presentera slutkandidater till våra kunder i processerna. Sedan är det upp till varje kund hur de väljer att ta emot kandidater - antingen över webben eller fysiska möten.
  • Nya kunder och nya uppdrag fortsätter att komma in då vi kontinuerligt träffar företag som är i behov av nya duktiga medarbetare – fast numera över webben.

Till dig som kandidat rekommenderar vi

  • Om du känner influensa-liknande symptom så är det viktigt att du informerar oss om detta. Både vi och våra kunder är medvetna om och har förståelse för situationen samt hur detta kan påverka intervjuer och eventuellt startdatum.
  • Läs rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens hemsida och grips inte av panik. Var försiktig, tvätta händerna och undvik att utsätta dig själv för onödiga risker.
  • Och viktigast av allt, SÖK JOBBET om du hittar en tjänst som du vill ha. Våra processer fortsätter som (o)vanligt och även i kristider kan du hitta ditt nästa drömjobb.

Annorlunda arbetssätt för annorlunda tider

Vi står alla inför samma utmaning, och tillsammans kommer vi att klara oss igenom detta. Peppa varandra, fortsätt att ha roligt och framför allt ta hand om er där ute!

Har du fler frågor på hur vi på Finance Recruitment hanterar våra processer är du välkommen att höra av dig till ansvariga rekryteringskonsulter eller på info@financerecruitment.se

Liknande nyheter

Nyheter
SV
Nyheter
SV
Nyheter
Okategoriserade
SV