Man på berg

Är du strukturerad, självständig och kvalitetsmedveten?

Vi på Finance Recruitment letar kontinuerligt efter kandidater med ett genuint intresse för redovisning. Vi har ett dedikerat team som söker brett efter kvalificerade kandidater som arbetar med koncernredovisning.

Ditt arbete

En koncernredovisningsekonom arbetar med de ekonomiska processerna och rutinerna så att bolaget kan upprätthålla effektiv redovisning. I rollen får du en överblick över bolagets ekonomi. Du får i ditt arbete som koncernredovisare möjlighet att ta ansvar och visa din förmåga för helhet och detaljer. Erfarenhet av koncernredovisning ger dig en mycket attraktiv profil på marknaden.

Kandidatprofil

Att arbeta med redovisning på koncernnivå kräver specialistkompetens. Erfarenhet och förmåga till självständigt arbete är några av de viktigaste egenskaperna för en koncernredovisningsekonom.

En karriär inom branschen kräver kunskaper att självständigt kunna göra bokslut och upprätthålla årsredovisningar på koncernnivå. Du har kompetens inom koncernredovisning, finansiell rapportering och konsolidering. Vi ser att du har förmåga att hantera processer i flera bolag samtidigt. Du har goda Excelkunskaper samt erfarenheter av redovisningsregler och IFRS. Några vanligt förkommande system inom koncernredovisning som vi ser att du har kunskap av är: SAP, Fortnox, Visma, Pyramid, Ocra, Cognos, Aaro och Konsolidator.

Vi ser att du som person är:

  • Genuint intresserad av redovisning
  • Bra på att arbeta självständigt och i team
  • Strukturerad och noggrann i ditt arbete
  • Engagerad och ansvarstagande

Vi ser gärna att du är social och bekväm med att kommunicera upp och ner- med juniora medarbetare likaväl som med bolagets Vd. Det är viktigt att vara ett stöd vid transaktioner och integrera förvärvade bolag ur ett redovisnings- och rapporteringsperspektiv.

Roller

Några av de roller vi tillsätter inom koncernredovisning är chefer, specialister och ekonomer.

Koncernredovisningsekonom är en av de mest specialiserade inriktningarna för en redovisningsekonom och kräver lång erfarenhet. I rollen som koncernredovisningsekonom är du en nyckelperson i bolaget.

I rollen som koncernredovisningschef har du ett övergripande ansvar för bolagets redovisning där du säkerställer god kvalitet i rapporteringen.

pexels-andrea-piacquadio-840996_2

Urval av arbetsuppgifter:

  • Upprättande av månads- och årsbokslut, årsredovisningar och deklarationer
  • Kvalitetssäkring av månadsbokslut, års- och månadsrapportering
  • Kassaflödesanalyser
  • Konsolidering och finansiell rapportering
  • Kvalitetssäkra indata från dotterbolag

Koncernredovisningskonsult

Är du intresserad av att arbeta inom varierande branscher kanske rollen som koncernredovisningskonsult är något för dig.

Som konsult får du frihet och möjlighet att bredda din kompetens och ditt nätverk. Här får du chans att snabbt komma in och hjälpa bolag att lösa de utmaningar de står inför, samt förbättra processer och rutiner.

Vi ser att du är flexibel och har lätt att snabbt sätta dig in i nya verksamheter och nya arbetsuppgifter. För att lyckas som konsult behöver du också en positiv inställning och inspireras av att möta nya människor och att jobba i en föränderlig miljö.

Rekryteringsprocessen

Det ställs höga krav på en koncernredovisningsekonom, därför anstränger vi oss alltid hårt inför en rekrytering. Vi intervjuar kontinuerligt kandidater till roller inom koncernredovisning och håller på detta sätt mycket bra koll på branschen. När vi letar kandidater använder vi oss till stor del av vårt interna nätverk och headhunting. Vi har lång erfarenhet inom rekrytering av koncernredovisningsekonomer och därmed ett upparbetat nätverk.

För oss är det viktigt med personlig rekrytering och vårt fokus är på kandidaten. Du som kandidat bör vara tydlig under rekryteringsprocessen med vad du vill göra och vad du drivs av för att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt.

Gå med i vårt nätverk för att vara sökbar för framtida roller inom koncernredovisning. Kolla också under Lediga Jobb för aktuella tjänster som vi har ute.

Amanda stark

Marketing Intern

Liknande nyheter

Nyheter
SV
Nyheter
SV
Nyheter
Okategoriserade
SV