Teamwork Business
Är du ambitiös, analytisk och har ett intresse för investeringar och företagsutveckling? Då kanske du är vår nya stjärna inom Private Equity och Investment Banking.

Vi på Finance Recruitment ger dig som kandidat en möjlighet att bredda din kompetens inom Private Equity, M&A eller Investment Banking. Vi söker kontinuerligt efter relevanta kandidater och har ett team som aktivt arbetar med tillsättningar. Våra rekryterare har själva bakgrund från finansbranschen och ett stort nätverk.

Roller

Några av de roller vi tillsätter är Corporate Development Manager, Business Development Director, M&A Manager, Investment Manager och Investment Professional.

Vi rekryterar till olika senioritetsnivåer, exempelvis Investment Analyst – Associate som är en junior roll inom private equity och Investment Manager – Director som är en senior roll. Vi justerar kravprofilen beroende på vilken senioritet och vilken sektor som bolaget nischar sig åt. 

Våra kandidater

En karriär inom Private Equity kräver kunskaper att utföra finansiell analys och värdera bolag. Det är viktigt att våra kandidater kan modellera, samt identifiera, analysera och utvärdera potentiella investeringar i bolag. Vi ställer höga kunskapskrav på våra kandidater och även senare i karriären. Bolagen ser att du har en stark akademisk bakgrund.

Många av våra kandidater kommer tidigare från investment banker och konsultfirmor. Gemensamt är att de har ett brinnande aktieintresse och är genuint intresserade av bolag. Är detta något du känner igen dig i så är du en intressant profil för oss.

Inom branschen får du stora kontaktytor och exponering med intressanta bolag. Våra kandidater har också en stor möjlighet att påverka bolagens framtid.

Busniess people

Vi ser att du som person är:

  • Driven av ett genuint investeringsintresse
  • Resultatorienterad, strukturerad och analytisk
  • Självständig med stor integritet
  • Ambitiös och nyfiken

Våra kandidater tillhör det absoluta toppskiktet och har en lång meritlista på sitt CV. Bolagen vi rekryterar åt letar efter dem bästa av de bästa. Kandidater som fokuserar på finansiering, investeringar och analys är målmedvetna. Det tydligaste målet är att få tillhöra eller driva investeringsverksamhet och det är det som de allra flesta av våra kandidater strävar efter.

De farhågor våra kandidater bär med sig rör sig oftast om företagskultur och work-life balance. För oss är det därför viktigt att ta reda på så mycket vi kan om våra kandidater för att uppfylla kraven de har. Private equity har ett rykte om en hård miljö, men så är det inte. Idag satsar branschen mycket på att ständigt förbättra företagsklimatet.

 

Vår spetskompetens

Private Equity och Investment Banking är många ekonomers dröm. Att hitta rätt kandidat för rätt uppdrag kan därför vara en utmaning och det är där vår spetskompetens kommer in.

Vi som rekryterare fungerar gärna som bollplank när en kandidat ska ut i karriären. Även de kandidater vi inte rekryterat hör av sig och ser det som värdefullt att vi sitter på mycket erfarenhet om branschen. Vi kan vägleda, i synnerhet våra juniora kandidater. Vi bygger långsiktiga relationer med våra kandidater genom deras karriär.

Våra specialister Nahrin och Eoin har länge arbetat i branschen och hunnit lära känna många som arbetar på olika nivåer. Vid en förfrågan om en rekrytering har de en god uppfattning om vem som passar in. Private Equity branschen är så pass liten att vi känner till de flesta bolagen. Därför arbetar vi mycket med vårt eget nätverk och det är ganska unikt för oss. Nästan alla tillsättningar sker genom headhunting.

Läs mer om våra roller inom Private Equity, M&A och Investment Banking och gå med i vårt nätverk för att vara sökbar för framtida roller! 
Amanda Stark

Marketing Intern.

Liknande nyheter

Nyheter
SV
Nyheter
SV
Nyheter
SV