tomtebloss

Tack till alla våra kandidater som givit oss förtroendet att hitta nya och spännande arbeten till er. Tack till alla våra kunder som givit oss förtroendet att rekrytera in nya medarbetare till era organisationer.

För 7 år sedan gick fyra rekryteringskonsulter samman och bildade Finance Recruitment med en tro på att specialisering är vägen vidare och ett starkt kandidatfokus är en framgångsfaktor. När ett företag har en stark tro på en idé och håller fast vid den då kommer också framgångarna.

Under dessa år har vi haft hög aktivitet

Vi har pratat med nära 25 000 kandidater om deras ambitioner och drömmar om framtiden (till det har vi försökt få tag i ca 17 000 till, men dessa har inte svarat). Vi har träffat över 1 600 företag, både i skarpt läge och i förutsättningslösa möten. Detta har resulterat i att vi genomfört över 1 200 tillsättningar inom ekonomi, bank och finans.

Siffror på prestationer i all ära, men vad som faktiskt är betyget på att hårt arbete lönar sig är att vi står starkare än någonsin på vår 7-årsdag och blickar positivt in i framtiden. För förändringarnas tid är över oss och det är viktigt att både arbetsgivare, rekryterare och kandidater är medvetna om dessa och vi ser nu 7 trender framåt.

Det nya arbetssättet. Om det någon gång rådde en ”tabu för att arbeta hemifrån” så är den nu spräckt. De omställningar som organisationer tvingades till har nu mynnat ut i helt nya arbetssätt. *Våra egna medarbetare får numera själva välja vart de vill arbeta.

Trender kommer och går ekonomifunktioner består. Oavsett omvärldssituation så kommer alltid ekonomifunktionen vara en kärna i alla företag. För att bolag ska kunna växa och utvecklas tillsammans på marknaden måste de förhålla sig till samma regelverk och rapportering. Där står ekonomerna alltid stabilt och formar ett fundament som kreativa, nytänkande och entreprenöriella idéer kan växa på.

Specialist javisst. Att som kandidat vara duktig i specifika kompetensområden hjälper dig vidare i karriären, att vända sig till en specialist borgar för kvalitet i leveransen.

AI är framtiden. Men inom rekrytering och bemanning är ”produkten” människor och då kan allt hända. Kandidater har svårt att få fram vad dom kan, kunder har svårt att berätta vad dom vill ha och kandidaten kan i slutändan när allt stämmer hoppa av. Behovet av en duktig rekryterare kommer bestå men vi kommer säkert se många hjälpmedel framöver med AI stöd.

Konsult ett sätt att leva. Att kunna gå in och ur olika uppdrag, välja längre tider av ledighet, arbeta för olika branscher lockar och är en ökande trend. Som ekonom är det lätt att testa på olika branscher, grunden är oftast den samma. Behovet av konsulter har ökat stadigt genom åren.

Kandidatfokuserad rekrytering. Det är inte alltid lätt, eller ens möjligt att ge den personliga feedback som kanske önskas i en rekryteringsprocess. Men det är av absoluta vikt, och en självklarhet att få respons på jobbansökningar och att hållas informerad om rekryteringsprocesser.

Hur behåller vi medarbetare? Som arbetsgivare gäller det att snabbt kläcka koden om vad som är viktigast för medarbetaren för att dom ska stanna? Det roliga kontoret är nu hemmet, dom roliga medarbetarna är nu figurer på Microsoft Teams. Kvar är arbetsuppgifterna, är dom inte stimulerande har du snabbt ett gäng som sitter hemma och funderar på nästa arbete.

Kärnan hos Finance Recruitment är våra medarbetare och våra kandidater. Har vi de bästa kandidaterna och medarbetarna så kommer också våra kunder vilja arbeta med oss. Vi fortsätter vår strävan mot att vara lyhörda, uppmärksamma och responsiva i vår kontakt med kandidater och ser ljust på framtiden.

Ta hand om er så hörs vi under hösten!

Simon Kling
SIMON KLING

VD Finance Recruitment

Liknande nyheter

Nyheter
SV
Nyheter
SV
Nyheter
Okategoriserade
SV