Geparden (Acinonyx jubatus) är det landdjur med högst självgående hastighet, 114 km/h enligt Guiness World Records

Det stora kattdjuret som kännetecknas av de mörka ”tårränderna” under ögonen. Denna genetiskt utvecklade variation i pälsen ger den dämpning av solljuset så geparden inte blir bländad under dagen. Liksom alla övriga attribut är även gepardens päls utformad för att uppfylla ett syfte – att vara snabbast.

Finance Recruitment

Vi är inte störst på rekryteringsmarknaden och vi tillhandahåller inte helhetslösningar inom HR och Talent Acquisition. Som geparden är vi är specialister - bäst i vår nisch, på rekrytering och bemanning inom ekonomi, bank och finans.

HONEST

Geparden är unik på det sättet att den har specialiserat sig på en sak, att springa fort. Det är inget kampdjur eller nödvändigtvis en expert på att klättra, som dess andra kusiner på savannen.  För maximalt grepp (i marken) för acceleration så kan inte geparden olikt andra kattdjur dra in sina klor. Specialiserad uti tassarna kan vi säga.

På Finance Recruitment är vi uppriktiga och tydliga i vilka vi är. En specialistaktör inom en smal nisch där vi har stenkoll på vad som händer. Det är ingen begränsning för oss att vi inte täcker alla roller som bolagen behöver, det är en styrka. Med vår kunskap är vi trygga i att leverera vad vi lovar och ge våra kunder och kandidater realistiska förväntningar.

ACCURATE

När det går fort är det viktigt att inte tappa fokus på målet. Även i hastigheter över 100 km/h så rör sig inte gepardens huvud. Huvudet är lättare än hos andra stora kattdjur med genetiskt utvecklad kylning genom de förstorade näsborrarna. Nacken förblir stabil och rak, blicken alltid framåt.

I rekryteringsprocessen känner vi oss som geparder. Även när det är hög press och krav på snabb leverans från våra kunder så håller vi hög kvalité i vårt arbete. Efter sju verksamma år och över 1100 tillsättningar har vi 96% träffsäkerhet i våra processer.

FLEXIBLE

En av de största nyckelfaktorerna till gepardens hastighet är dess ryggrad som är den längsta och mest flexibla av alla stora kattdjur. Den flexibla ryggraden möjliggör för geparden att krumma och expandera sin kropp för att på så vis få maximal utväxling i sitt löpsteg.

De starka bakbenen är dominerade av så kallade ”fast-twich fiber muscles” - snabba korta muskelfibrer. Det ger geparden ett explosivt löpsteg som är överlägset de andra kattdjuren.

Vår ryggrad är våra medarbetare, rekryteringskonsulterna. Deras förmåga att snabbt uppfatta behovet ifrån kunderna och sondera kandidatmarknaden är oöverträffad. Att vara flexibel innebär också att vi snabbt kan skifta fokus i samråd med våra uppdragsgivare i rekryteringsprocessen. Vårt team för Interimskonsulter kan efter behovsanalys av kunden komma med en kortlista av konsulter inom 24 timmar.

Kvinnlig interimskonsult inom ekonomi och redovisning

FUN

I detta internets tidsålder är det nog ingen som undgått kattfenomenet som spridit sig som en löpeld i media och kultur. Kattdjuren uppfattas bland annat som intelligenta, underhållande och påhittiga.

Vi uppmuntrar varandra och skapar laganda genom att göra saker tillsammans som bolag och kollegor. Vi tycker om att roligt, skämta friskt och spela spratt med varandra. Högt i tak och god ton är något som genomsyrar vår gemenskap.

Vi är också medvetna om att våra medarbetare liksom katter kan ha dåliga dagar med ett fruktansvärt humör. Sådant är livet och det är helt orealistiskt att förvänta sig att medarbetare ska ligga på topp varje dag. Då är vi försiktigt uppmuntrande och liksom med en vresig katt låter personen ha sin dåliga dag för att sedan återkomma med ett positivt humör.

ENGAGED

Vi står på tå och håller en hög aktivitet och målfokusering i allt vi gör. Geparden är ingen maratonlöpare, den är en sprinter och ger allt när tillfället är rätt. För oss är det viktigt att visa att vi ger den där nödvändiga energin i rekryterings-processen och att vi som rekryteringskonsulter är den självklara projektledaren i processen. Våra uppdragsgivare och kandidater ska känna sig trygga med att vi ger allt i processerna och vi bara finns ett telefonsamtal bort.

I Stockholmsdjungeln springer vi snabbast och ger allt.

Läs mer om oss och vår historia här.

En gepard i Stockholm
Carl Barkestam
Carl Barkestam

Marknadsansvarig och kontaktperson för webb

Liknande nyheter

Nyheter
SV
Nyheter
SV
Nyheter
Okategoriserade
SV