Headhunting av specialistkompetens inom private equity

Sportlovet är återigen här och denna gång under mycket hårdare restriktioner än för ett år sedan.
Ett helt år.

I Sverige så började företagen skicka hem sina anställda, korttidspermitteringarna trädde i kraft och Zoom aktien rusade. Under 2020 så styrdes agendan uteslutande av corona pandemin – har vi tillräckliga restriktioner, eller för få. Har tjänstesektorn den kompetens som krävs för att fortsatt driva sina verksamheter hemifrån. Har samhället den IT infrastruktur som krävs för att understödja den digitala revolutionen, och för en gång skull är väl revolution rätt begrepp. Med tvång sker förändringar dubbelt så fort.

Ett paradigmskifte minst sagt. Tabun med distansarbete är krossad och denna form av verksamhet kommer kanske vara mer regel än undantag i framtiden.

Vi investerade för perfekta arbetsplatser som sedan snabbt försvann

När vi pratar om arbete så går det inte att sticka under stolen att företagskultur, medarbetarvärde, agila kontor och laganda präglat diskussionen i flera år. Det har ideligen upprepats att medarbetarupplevelsen på arbetsplatsen är grundläggande för bolagets framtid. Företag har investerat stora summor i att föra sina medarbetare närmre varandra för att bygga effektivare arbetsgrupper. Efter #metoo så lades enormt fokus på integritet, jämlikhet och aktivt arbete mot diskriminering på arbetsplatsen.

Men vad händer när arbetsplatsen försvinner och ersätts med ditt vardagsrum? Vad händer med alla investeringar som skulle skapa den där perfekta kontorsmiljön?

Men vad händer när allt runt omkring mitt arbete försvinner?

Ställ dig frågan: Hur mycket tycker jag om mitt jobb om jag tar bort kollegorna, arbetsplatsen, gymkortet, fika och AW? Hur motiverad är jag när det enda jag har kvar är mina arbetsuppgifter?

Många verkar trivas med det nya arbetslivet på distans – mer frihet och mer flexibilitet. Men trivs de fortfarande med sitt arbete. Eller är situationen med hemarbete en katalysator för att omvärdera och utmana tidigare karriärsval?

Det som fortfarande kommer vara en konstant är att bolag behöver tillgång till motiverade och kompetenta medarbetare. Strategin för att attrahera, motivera och behålla person behöver utvecklas och anpassas för ett mer digitalt arbetsliv på distans. 

Carl Barkestam
Carl Barkestam

Marknadsansvarig och kontaktperson för webb

Liknande nyheter

Nyheter
SV
Nyheter
SV
Nyheter
Okategoriserade
SV