mediefil nyhet

Våra kollegor berättar om en social och omväxlande roll.

Från civilekonom och säljare till rekryteringskonsult 

Hos oss är alla grymma människokännare välkomna oavsett bakgrund. Våra rekryteringskonsulter har olika utbildningar och erfarenheter. Men en sak har de gemensamt, de drivs av att hjälpa människor. En rekryteringskonsult har i uppgift att vägleda kandidater till drömyrket och hjälpa företag att finna sina nya stjärnskott. Att matcha rätt kund med rätt kandidat är deras största fokus i rekryteringsprocessen.

För de flesta människor är arbetet en av de viktigaste beståndsdelarna i livet. Det är platsen där man tillbringar mestadels av sin tid och för många har det en större betydelse än bara försörjning. Våra konsulter känner glädje och stolthet i att vara en del i kandidaternas liv och hjälpa dem till en plats där de trivs, känner sig trygga och kan utvecklas. Att arbeta som rekryteringskonsult är därför ett av de viktigaste yrkena! 

 

 

Caroline_1_new

"Bästa beslutet jag tagit i mitt liv"

 Caroline Svensson, Rekryteringskonsult. 

En dag på Finance Recruitment - varierande och i högt tempo

Varje måndag startas med möte och frukost på plats för att kicka igång veckan. Därefter är ingen dag den andra lik och arbetet varierar ständigt för rekryteringskonsulterna. Om konsulten arbetar med permanenta rekryteringar blir arbetet lite mer strukturerat och sträcker sig över en längre period, just för att det gäller fasta anställningar. Arbetar konsulten i stället med konsultlösningar och interimsuppdrag är det ett mycket högre tempo. Då gäller det tidsbestämda anställningar där kandidaten snabbt måste påbörja uppdraget och leverera från första dag. Gemensamma arbetsuppgifter för alla rekryteringskonsulter är intervjuer med kandidater, kandidatresearch och kundmöten.  

 

Olika platser för olika behov

Våra rekryteringskonsulter har ett flexibelt schema och friheten är väldigt uppskattad av våra anställda här på Finance Recruitment. Det är som att ”driva eget bolag i bolaget” säger en av grundarna, Philip Dufwa. Vill konsulten arbeta hemifrån men ändå komma förbi på en fika med sina kollegor är de alltid välkomna, prestationen är alltid det viktiga. Vi ger våra anställda stor frihet att styra sin arbetsdag, för att tillsammans skapa den bästa arbetsplatsen för alla.

Philip_1_new

Philip Dufwa, Grundare och partner.

nuhetsbild

”Vi stöttar varandra både i motgångar och framgångar”    

På Finance Recruitment är vi aldrig ensamma.Våra rekryteringskonsulter har en stark samarbetskultur och vid behov tar vi hjälp av varandra. Konsulterna använder varandras kandidater, tipsar, hjälper och inspirerar varandra dagligen. På vår arbetsplats har vi ett välkomnande arbetsklimat och vi gillar att ha roligt tillsammans.

 

Är du intresserad av att arbeta som rekryteringskonsult på Finance Recruitment och bli en del av vårat härliga team? Just nu har vi två lediga tjänster, ansök via länkarna nedan. 

Rekryteringskonsult till Finance & Accounting

Recruitment Consultant – Banking & Financial Services

Läs mer om rekrytering

En rekrytering är alltid unik samtidigt som den i regel innehåller samma delar, oavsett vilken typ roll som ska tillsättas. En metod som vuxit sig stark de senaste åren för att hitta rätt kandidater är att använda kompetensbaserad rekrytering. Där ligger fokus på att följa ett tydligt definierat kompetensbehov och i rekryteringsprocessen bara ta hänsyn till de efterfrågade kompetenserna.

Fler som arbetar utanför kontoret, kompetens och kandidater som söks på fler platser har gjort att det personliga mötet har digitaliserats. Det kallas digital rekrytering och har förstärkts under de senaste åren och särskilt i spåren av pandemin. Vilka är fördelarna och vilka utmaningar finns? Läs mer om framtidens sätt att rekrytera.

 

 

Queen Hiskiel_web
Queen Hiskiel

Intern inom marknadsföring och kommunikation. 

Liknande nyheter

Nyheter
SV
Nyheter
SV
Nyheter
Okategoriserade
SV