Jacob Gajland: The People @ Finance | Finance Recruitment

Jacob Gajland: The People @ Finance

Jacob Gajland

Jacob Gajland Senior Rekryteringskonsult


Vad arbetade du med innan du började på Finance Recruitment?

Min bakgrund har varit att arbeta i affärsutvecklande roller. 2012 så arbetade jag inom retail i Dubai för ett stort engelskt varuhus som heter House of Fraser. De skulle etablera sig i mellanöstern och behövde en person på plats som kunde agera spindeln i nätet. Jag arbetade med kunderna från ax till limpa; allt inom försäljning, avtal, projektledning och marknadsfrågor. Det gällde att ha ett kommersiellt tänk och säljcyklerna var långa med projekt som tog upp emot ett år.

Kan du berätta lite kort om vad du gör på Finance Recruitment?

Jag är rekryteringskonsult med fokus på permanenta rekryteringar. Det betyder tjänster där kandidaten blir anställd hos bolaget, i allmänhet kallat tillsvidareanställningar.

Jag ansvarar för rekryteringsprocessen med allt vad som gäller search, annonsering, intervjuer, urval, koordinering av kompetens- och begåvningstester och referenstagning.

För mig innebär det mycket intervjuer, samtal över telefon, nätverkande och stora kontaktytor.

Vill du dela med dig av någon lärdom som en rekryterande chef skulle ha nytta av?

En gammal sanning är att varje rekryteringsprocess är unik. Det beror på att varje kund har olika behov – både i relation till deras egen organisation och till hur kandidatmarknaden ser ut. Det finns många parametrar som ska stämma vid en lyckad rekrytering, och där har jag min konsulterande roll.

Visst finns det också externa faktorer som påverkar hur en rekrytering ser ut. Vi arbetar exempelvis med en nischad yrkesgrupp, och då är det viktigt att behovet också är förankrat i hur kandidatmarknaden ser ut. Det gäller att hela tiden vara anpassningsbar utifrån förutsättningarna.

Inget tillvägagångssätt är 100% vattentätt och går att applicera i alla situationer. Det viktigaste är att hela tiden driva en öppen och transparent dialog med kunden, så att förväntansnivån är i linje med ett realistiskt utfall.

Vill du veta mer?

Kontakta Jacob om du är intresserad av att höra mer om hur vi arbetar med rekrytering inom ekonomi.

Jacob Gajland
0760065015
jacob.gajland@financerecruitment.se

 

Liknande nyheter

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller